Óvári szelet sertéskarajból
Nagyon nĂ©pszerű gombás-sajtos finomság, ami csirke-,marha Ă©s sertĂ©shĂşsbĂłl is elkĂ©szĂthetĹ‘. ElnevezĂ©se onnan ered, hogy kiválĂł minĹ‘sĂ©gi Ăłvári fĂ©lkemĂ©ny sajt kerĂĽl a tetejĂ©re, ami kĂĽlönleges Ăzt kölcsönöz Ă©telĂĽnknek.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg szeletelt sertéscomb (kb. 4 szelet)
- 40 dkg csiperke gomba
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 20 dkg Óvári félkemény reszelt sajt
- 15 dkg szeletelt bacon-szalonna
- 5 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor felaprĂtott petrezselyem
- só és őrölt fekete bors
- étolaj a sütéshez
- kevés vaj a sütőtál megkenéséhez.
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc (elĹ‘kĂ©szĂtĂ©ssel egyĂĽtt)
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A sertéshús vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk be mindkét oldalát alaposan sóval és forgassuk lisztbe.
- KevĂ©s Ă©tolajon pirĂtsuk meg a sertĂ©shĂşs, ha kĂ©sz vagyunk tegyĂĽk bele egy tálba a hĂşsokat.
- Hagymát vágjuk fel aprĂł kockára, a gombát tisztĂtsuk meg Ă©s szeleteljĂĽk fel. AprĂtsuk fel a petrezselymet.
- Kevés étolajon a pároljuk üvegesre a hagymát és adjuk hozzá a szeletelt gombát.
- Ha gomba megpirult, adjuk hozzá a felaprĂtott petrezselymet.
- Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele először a szeletelt bacon-szalonnát, rakjuk rá a kisütött sertésszeleteket.
- Öntsük rá korábban elkészült gombás keveréket, tetejére helyezzük rá egyenletesen a szeletelt gépsonkát.
- ElĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben sĂĽssĂĽk ki a tálban elĹ‘kĂ©szĂtett Ă©telt 180 °C-on 20-30 perc.
- 20-30 perc után vegyĂĽk ki Ă©s reszeljĂĽk rá a sajtot. TegyĂĽk vissza a sĂĽtĹ‘be Ă©s addig sĂĽssĂĽk, mĂg a sajt rá nem pirul.
- Hasábburgonyával vagy rizzsel fenséges étel.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
444