Óvári szelet sertéskarajból

Nagyon népszerű gombás-sajtos finomság, ami csirke-,marha és sertéshúsból is elkészíthető. Elnevezése onnan ered, hogy kiváló minőségi óvári félkemény sajt kerül a tetejére, ami különleges ízt kölcsönöz ételünknek.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg szeletelt sertĂ©scomb (kb. 4 szelet)
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 20 dkg szeletelt gĂ©psonka
  • 20 dkg Ă“vári fĂ©lkemĂ©ny reszelt sajt
  • 15 dkg szeletelt bacon-szalonna
  • 5 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor felaprĂ­tott petrezselyem
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt fekete bors
  • Ă©tolaj a sĂĽtĂ©shez
  • kevĂ©s vaj a sĂĽtĹ‘tál megkenĂ©sĂ©hez.

Elkészítési idő: 60 perc (előkészítéssel együtt)

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A sertéshús vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk be mindkét oldalát alaposan sóval és forgassuk lisztbe.
  2. Kevés étolajon pirítsuk meg a sertéshús, ha kész vagyunk tegyük bele egy tálba a húsokat.
  3. Hagymát vágjuk fel apró kockára, a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Aprítsuk fel a petrezselymet.
  4. Kevés étolajon a pároljuk üvegesre a hagymát és adjuk hozzá a szeletelt gombát.
  5. Ha gomba megpirult, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
  6. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele először a szeletelt bacon-szalonnát, rakjuk rá a kisütött sertésszeleteket.
  7. Öntsük rá korábban elkészült gombás keveréket, tetejére helyezzük rá egyenletesen a szeletelt gépsonkát.
  8. Előmelegített sütőben süssük ki a tálban előkészített ételt 180 °C-on 20-30 perc.
  9. 20-30 perc után vegyük ki és reszeljük rá a sajtot. Tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a sajt rá nem pirul.
  10. Hasábburgonyával vagy rizzsel fenséges étel.

Jó étvágyat kívánunk!

 444