Gombás jérceragu csemegeuborkával

Kicsontozott csirkecomb és csiperke gomba felhasználásával finom raguleves készíthető, amit most tárkony helyett csemegeuborkával ízesítünk. Lássuk a gombás jérceragu receptjét.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 egĂ©sz csirkecomb
  • 1 evĹ‘kanál kacsazsĂ­r vagy libazsĂ­r
  • 25 dkg csiperke
  • 10 cm pĂłrĂ©hagyma
  • 3-4 db csemegeuborka
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A megmosott csirkecombokat éles késsel kockára daraboljuk (2 x 2 cm-es kockákra).
  2. A gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
  3. A feldarabolt csirkecombokat forró kacsazsíron fehérre sütjük.
  4. A fehérre sült combokhoz hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Majd hozzá adjuk a felkarikázott póréhagymát.
  5. Beleteszünk 3-4 db felszeletelt csemegeuborkát és felöntjük félig vízzel.
  6. Közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt sóval és borssal ízesítjük és aprított petrezselyemzöldet teszünk bele.
  7. Lassú kevergetés mellett tovább pároljuk, ha szükséges vizet teszünk még bele.
  8. Az elkészült ragut forrón tálaljuk. Párolt rizst adunk hozzá köretként.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 197