Kicsontozott csirkecomb és csiperke gomba felhasználásával finom raguleves készíthető, amit most tárkony helyett csemegeuborkával ízesítünk. Lássuk a gombás jérceragu receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 egész csirkecomb
- 1 evőkanál kacsazsír vagy libazsír
- 25 dkg csiperke
- 10 cm póréhagyma
- 3-4 db csemegeuborka
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A megmosott csirkecombokat éles késsel kockára daraboljuk (2 x 2 cm-es kockákra).
- A gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
- A feldarabolt csirkecombokat forró kacsazsíron fehérre sütjük.
- A fehérre sült combokhoz hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Majd hozzá adjuk a felkarikázott póréhagymát.
- Beleteszünk 3-4 db felszeletelt csemegeuborkát és felöntjük félig vízzel.
- Közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt sóval és borssal ízesítjük és aprított petrezselyemzöldet teszünk bele.
- Lassú kevergetés mellett tovább pároljuk, ha szükséges vizet teszünk még bele.
- Az elkészült ragut forrón tálaljuk. Párolt rizst adunk hozzá köretként.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!