Csirkemájas-gombás rakott rizs

A rakott rizs gyakori étel a családi asztalon, ezúttal gombával és csirkemájjal turbózzuk fel. Lássuk a csirkemájas-gombás rakott rizs receptjét.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • 10 evĹ‘kanál Ĺ‘rölt pirospaprika
  • 2 evĹ‘kanál paradicsompĂĽrĂ©
  • 10 dkg barna rizs
  • 15 dkg reszelt sajt
  • vaj (kenĂ©shez), petrezselyem a dĂ­szĂ­tĂ©shez

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
  3. A felszeletelt gombát a vajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
  4. A hagymát a visszamaradt vajon megpároljuk.
  5. A csirkemájat megtisztítjuk, a hagymás vajon megsütjük, majd hozzáadjuk a pirított gombát.
  6. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával ízlés szerint és alaposan elkeverjük.
  7. Belekeverjük a paradicsompürét, és pár percig főzzük.
  8. A párolt rizst vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, ráhalmozzuk az előzőkben elkészített gombás-májas ragut.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és légkeveréses sütőben 180 °C-on addig sütjük, míg a sajt a tejére nem olvad.
  10. A sütőből kivéve melegen tálaljuk. Az ételünk tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.

Jó étvágyat kívánunk!

 412