Csirkemájas-gombás rakott rizs

      Csirkemájas-gombás rakott rizs

      A rakott rizs gyakori étel a családi asztalon, ezúttal gombával és csirkemájjal turbózzuk fel. Lássuk a csirkemájas-gombás rakott rizs receptjét.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 25 dkg csiperke gomba
      • 25 dkg csirkemáj
      • 1 nagy fej vöröshagyma
      • 2 dkg vaj
      • só, őrölt fekete bors
      • 10 evőkanál őrölt pirospaprika
      • 2 evőkanál paradicsompüré
      • 10 dkg barna rizs
      • 15 dkg reszelt sajt
      • vaj (kenéshez), petrezselyem a díszítéshez

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
      2. A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
      3. A felszeletelt gombát a vajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
      4. A hagymát a visszamaradt vajon megpároljuk.
      5. A csirkemájat megtisztítjuk, a hagymás vajon megsütjük, majd hozzáadjuk a pirított gombát.
      6. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával ízlés szerint és alaposan elkeverjük.
      7. Belekeverjük a paradicsompürét, és pár percig főzzük.
      8. A párolt rizst vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, ráhalmozzuk az előzőkben elkészített gombás-májas ragut.
      9. Megszórjuk reszelt sajttal és légkeveréses sütőben 180 °C-on addig sütjük, míg a sajt a tejére nem olvad.
      10. A sütőből kivéve melegen tálaljuk. Az ételünk tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank