
A rakott rizs gyakori étel a családi asztalon, ezúttal gombával és csirkemájjal turbózzuk fel. Lássuk a csirkemájas-gombás rakott rizs receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 25 dkg csiperke gomba
- 25 dkg csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- só, őrölt fekete bors
- 10 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 10 dkg barna rizs
- 15 dkg reszelt sajt
- vaj (kenéshez), petrezselyem a díszítéshez
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
- A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
- A felszeletelt gombát a vajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
- A hagymát a visszamaradt vajon megpároljuk.
- A csirkemájat megtisztítjuk, a hagymás vajon megsütjük, majd hozzáadjuk a pirított gombát.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával ízlés szerint és alaposan elkeverjük.
- Belekeverjük a paradicsompürét, és pár percig főzzük.
- A párolt rizst vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, ráhalmozzuk az előzőkben elkészített gombás-májas ragut.
- Megszórjuk reszelt sajttal és légkeveréses sütőben 180 °C-on addig sütjük, míg a sajt a tejére nem olvad.
- A sütőből kivéve melegen tálaljuk. Az ételünk tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.
Jó étvágyat kívánunk!