Gombás csirkemell tejföllel

      Gombás csirkemell tejföllel recept

      Ezúttal egy igazi finom szaftos csirkemellet készítünk tejszín nélkül. Helyette tejfölt használunk az igazán zamatos, szaftos gombás csirkemell ételünk elkészítéséhez, mely népszerű fogása lehet bármely ünnepi asztalnak vagy családi összejövetelnek. Lássuk is a hozzávalókat és az elkészítés menetét!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 50 dkg apró kockára vágott csirkemell
      • 25 dkg csiperkegomba tisztítva és felszeletelve
      • 1 fej vöröshagyma
      • 2 dl tejföl
      • 1 evÅ‘kanál liszt
      • 1 dl napraforgó étolaj
      • só
      • Å‘rölt feketebors
      • 1 teáskanál pirospaprika

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Az olajat felforrósítom, majd hozzáadom az apró kockára vágott hagymát.Â
      2. Üvegesre párolom, beleteszem a pirospaprikát és hozzáadom a felkockázott csirkemell darabokat.
      3. Felengedem kevés vízzel , sózom, borsozom, majd hozzáadom a szeletelt gombát is. 10-15 percig főzzük.
      4. Ezután tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverem és a húsos gombát behabarom vele.
      5. Rizzsel és szeletelt uborkával tálalom.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank