Gombás csirkemell tejföllel

Ezúttal egy igazi finom szaftos csirkemellet készítünk tejszín nélkül. Helyette tejfölt használunk az igazán zamatos, szaftos gombás csirkemell ételünk elkészítéséhez, mely népszerű fogása lehet bármely ünnepi asztalnak vagy családi összejövetelnek. Lássuk is a hozzávalókat és az elkészítés menetét!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg aprĂł kockára vágott csirkemell
  • 25 dkg csiperkegomba tisztĂ­tva Ă©s felszeletelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál liszt
  • 1 dl napraforgĂł Ă©tolaj
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt feketebors
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Az olajat felforrósítom, majd hozzáadom az apró kockára vágott hagymát. 
  2. Üvegesre párolom, beleteszem a pirospaprikát és hozzáadom a felkockázott csirkemell darabokat.
  3. Felengedem kevés vízzel , sózom, borsozom, majd hozzáadom a szeletelt gombát is. 10-15 percig főzzük.
  4. Ezután tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverem és a húsos gombát behabarom vele.
  5. Rizzsel és szeletelt uborkával tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!

 447