Gombás rakott sertéskaraj

A gombás rakott sertéshúsoknak nagyon sokféle elkészítési módja ismert. Most sertéskarajból készítünk egy finom fogást. Lássuk a receptet.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 9 vĂ©kony szelet karaj
  • 9 szelet fĹ‘tt, fĂĽstölt tarja
  • 9 szelet puha sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 vöröshagyma
  • sertĂ©szsĂ­r
  • sĂł, Ĺ‘rölt feketebors
  • 10 dkg liszt

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A vöröshagymát belekockázzuk egy lábasba, majd egy fakanálnyi zsírt teszünk rá, és abban üvegesre pároljuk.
  3. Ráborítjuk a gombát, teáskanál sóval ízesítve fedő alatt tovább főzzük.
  4. Húsz deka zsírt megmelegítünk. A hússzeleteket lisztben átforgatjuk, és a meleg zsírban mindkét oldalukon addig sütjük, míg a széle kis színt kap.
  5. Amikor elkészült, átszedjük egy tepsibe, ennek az alját beborítjuk a karajszeletekkel.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük. A húsok tetejére először tarja, majd sajtszeleteket pakolunk.
  7. Az egészet beborítjuk gombás raguval, és sajtot reszelünk a tetejére.
  8. Sütőbe tesszük. Itt addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.
  9. Kicsit hűtjük, utána kockákra vágva párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 235