Gombás rakott sertéskaraj
A gombás rakott sertĂ©shĂşsoknak nagyon sokfĂ©le elkĂ©szĂtĂ©si mĂłdja ismert. Most sertĂ©skarajbĂłl kĂ©szĂtĂĽnk egy finom fogást. Lássuk a receptet.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 9 vékony szelet karaj
- 9 szelet főtt, füstölt tarja
- 9 szelet puha sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 vöröshagyma
- sertĂ©szsĂr
- só, őrölt feketebors
- 10 dkg liszt
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 70 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
- A gombát megtisztĂtjuk, felszeleteljĂĽk. A vöröshagymát belekockázzuk egy lábasba, majd egy fakanálnyi zsĂrt teszĂĽnk rá, Ă©s abban ĂĽvegesre pároljuk.
- RáborĂtjuk a gombát, teáskanál sĂłval ĂzesĂtve fedĹ‘ alatt tovább fĹ‘zzĂĽk.
- HĂşsz deka zsĂrt megmelegĂtĂĽnk. A hĂşsszeleteket lisztben átforgatjuk, Ă©s a meleg zsĂrban mindkĂ©t oldalukon addig sĂĽtjĂĽk, mĂg a szĂ©le kis szĂnt kap.
- Amikor elkĂ©szĂĽlt, átszedjĂĽk egy tepsibe, ennek az alját beborĂtjuk a karajszeletekkel.
- Közben a sĂĽtĹ‘t elĹ‘melegĂtjĂĽk. A hĂşsok tetejĂ©re elĹ‘ször tarja, majd sajtszeleteket pakolunk.
- Az egĂ©szet beborĂtjuk gombás raguval, Ă©s sajtot reszelĂĽnk a tetejĂ©re.
- SĂĽtĹ‘be tesszĂĽk. Itt addig sĂĽtjĂĽk, amĂg ráolvad a sajt.
- Kicsit hűtjük, utána kockákra vágva párolt rizzsel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
235