Gombás rakott sertéskaraj

      Gombás rakott sertéskaraj recept

      A gombás rakott sertéshúsoknak nagyon sokféle elkészítési módja ismert. Most sertéskarajból készítünk egy finom fogást. Lássuk a receptet.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 9 vékony szelet karaj
      • 9 szelet főtt, füstölt tarja
      • 9 szelet puha sajt
      • 15 dkg trappista sajt
      • 50 dkg csiperkegomba
      • 2 vöröshagyma
      • sertészsír
      • só, őrölt feketebors
      • 10 dkg liszt

      Elkészítési idő: 70 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
      2. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A vöröshagymát belekockázzuk egy lábasba, majd egy fakanálnyi zsírt teszünk rá, és abban üvegesre pároljuk.
      3. Ráborítjuk a gombát, teáskanál sóval ízesítve fedő alatt tovább főzzük.
      4. Húsz deka zsírt megmelegítünk. A hússzeleteket lisztben átforgatjuk, és a meleg zsírban mindkét oldalukon addig sütjük, míg a széle kis színt kap.
      5. Amikor elkészült, átszedjük egy tepsibe, ennek az alját beborítjuk a karajszeletekkel.
      6. Közben a sütőt előmelegítjük. A húsok tetejére először tarja, majd sajtszeleteket pakolunk.
      7. Az egészet beborítjuk gombás raguval, és sajtot reszelünk a tetejére.
      8. Sütőbe tesszük. Itt addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.
      9. Kicsit hűtjük, utána kockákra vágva párolt rizzsel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank