
A kecskesajtos gombás frittata egy könnyen elkészíthető, fehérjedús és ízletes étel, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is. A kecskesajt nemcsak krémes és karakteres ízével emeli ki a frittata zamatát, hanem könnyebben emészthető is, mint a tehéntejből készült sajtok. A kecskesajt nemcsak krémes és karakteres ízével emeli ki a frittata zamatát, hanem könnyebben emészthető is, mint a tehéntejből készült sajtok.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 10 dkg csiperkegomba
- 12 dkg kecskesajt
- 10 db tojás
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkakál habtejszín
- 2 db lila hagyma
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál oregánó
- só és őröltbors
- 45 dkg parmezán sajt
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk, a kecskesajtot sajtreszelőn lereszeljük.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a felaprított hagymát és a csiperkegombát.
- Fűszerezzük, kakukkfűvel oregánóval. Majd megsózzuk, megborsozzuk, és 5-7 percig kevergetve pirítjuk.
- Egy tálban feltörünk 10 db tojást, hozzáadjuk a habtejszínt, sózzuk, borsozzuk
- Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a gombás-hagymás keveréket és a kecskesajt felét, elkeverjük.
- Serpenyőbe kevés olajat öntünk. Kenőecsettel eldolgozzuk, hogy mindenhová jusson.
- Beletöltjük a tojásos keveréket, majd megszórjuk a maradék kecskesajttal és kevés parmezánnal.
- 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!