Kecskesajtos-gombás frittata recept

      Kecskesajtos gombás frittata recept

      A kecskesajtos gombás frittata egy könnyen elkészíthető, fehérjedús és ízletes étel, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is. A kecskesajt nemcsak krémes és karakteres ízével emeli ki a frittata zamatát, hanem könnyebben emészthető is, mint a tehéntejből készült sajtok. A kecskesajt nemcsak krémes és karakteres ízével emeli ki a frittata zamatát, hanem könnyebben emészthető is, mint a tehéntejből készült sajtok.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 10 dkg csiperkegomba
      • 12 dkg kecskesajt
      • 10 db tojás
      • 4 evőkanál olívaolaj
      • 3 evőkakál habtejszín
      • 2 db lila hagyma
      • 1 evőkanál kakukkfű
      • 1 evőkanál oregánó
      • só és őröltbors
      • 45 dkg parmezán sajt

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk, a kecskesajtot sajtreszelőn lereszeljük.
      2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a felaprított hagymát és a csiperkegombát.
      3. Fűszerezzük, kakukkfűvel oregánóval. Majd megsózzuk, megborsozzuk, és 5-7 percig kevergetve pirítjuk.
      4. Egy tálban feltörünk 10 db tojást, hozzáadjuk a habtejszínt, sózzuk, borsozzuk
      5. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a gombás-hagymás keveréket és a kecskesajt felét, elkeverjük.
      6. Serpenyőbe kevés olajat öntünk. Kenőecsettel eldolgozzuk, hogy mindenhová jusson.
      7. Beletöltjük a tojásos keveréket, majd megszórjuk a maradék kecskesajttal és kevés parmezánnal.
      8. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük