A tejfölös-gombás csirkepaprikás egy igazi magyar klasszikus, amelyet minden háziasszony könnyedén elkészíthet. Ez a szaftos, fűszeres étel a csirkehús, gomba és tejföl tökéletes harmóniájával hódít. A tejfölös-gombás csirkepaprikás receptje gyors és egyszerű, így hétköznapi vacsorára és ebédre is ideális választás.
A hagyományos pirospaprika és friss tejföl selymes, gazdag ízt kölcsönöz az ételnek. Tálalhatjuk galuskával, tésztával vagy akár rizzsel is, ahogy a család szereti. Ha különleges magyar fogást keresel, a tejfölös-gombás csirkepaprikás remek döntés. A recept variálható: csiperke, laska vagy erdei gomba is jól illik hozzá. Ez a klasszikus étel nemcsak finom, de laktató és tápláló is.
Próbáld ki te is a tejfölös-gombás csirkepaprikás receptet, és varázsold el a családot egy ízletes, házias fogással!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 60 dkg csirkemellfilé
- 55 dkg csiperkegomba
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg vöröshagyma
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg paprika
- 2 dkg finomliszt
- 20 g napraforgó étolaj
- 1 dkg fűszerpaprika
- só ízlés szerint
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát, paradicsomot megtisztítjuk.
- A paprikát kicsumázzuk, feldaraboljuk, a paradicsomot felszeleteljük. A gombákat megtisztítjuk, és darabokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk.
- Egy lábosban kevés étolajon megdinszteljük a vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. 1-2 perc múlva a gombákat is hozzátesszük. Sóval ízesítjük. A levét nagy lángon elfőzzük.
- Ha elfőtt a gomba leve beletesszük a csirkehúst, és 2-3 perc alatt kicsit sütjük, hogy a hús kifehéredjen.
- Ezután megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje. Majd ezután kb. 35 percig főzzük.
- Elkészítjük a habarást, a tejfölt kikeverjük a liszttel, majd ha a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Ha kell, utána ízesítünk sóval, pirospapriával.
- Csavart tésztával frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!