Provence-i grillezett gomba recept

      Provence-i grillezett gomba recept

      A nyári grillszezonban igazán jól esik valami húsmentes, vegán harapnivaló. A Provence-i grillezett gombával egy nagyon finom és frissítő ételt fogyaszthatunk el.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 16 közepes méretű sampinyongomba (esetleg vargánya vagy laskagomba)
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 6 evőkanál napraforgó étolaj
      • néhány friss rozmaringlevél
      • 1 teáskanál aprított kakukkfű
      • 5 db zsályalevél, aprítva
      • 1 morzsolt babérlevél

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát tisztítsd meg alaposan, itasd le a felesleges nedvességet konyhai papírtörlővel, és vedd ki a szárakat.
      2. A fokhagyma gerezdjeit törd fel apróra, és keverd el az étolajjal, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a zsályával és a babérlevéllel.
      3. Kenjük be a gombafejeket a 2. pontban elkészített fűszeres olajjal.
      4. Melegítsd fel a grillt, és a szár felőli oldalával felfelé tedd rá a gombákat sülni.
      5. 2-3 perc után fordítsd meg a gombákat, majd süsd további 2-3 percen keresztül.
      6. Az elkészült gombákat különféle grillezett zöldségekkel (padlizsán,cukkini) vagy rizzsel frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánok!

      Loading

      blank