
Ha egy igazán ínycsiklandó és egészséges fogásra vágysz, a gombás rigatoni tonhallal tökéletes választás! A szaftos tonhal, az aromás gombák és a krémes szósz mennyei harmóniát alkot a tésztával, így garantáltan elvarázsol minden ínyencet. Ez az egyszerű, mégis különleges recept gyorsan elkészíthető, így tökéletes hétköznapi vacsorának vagy vendégváró fogásnak. Ráadásul a tonhal gazdag fehérjében és omega-3 zsírsavakban, míg a gomba ízletes és tápláló kiegészítője az ételnek. Próbáld ki ezt a laktató és egészséges finomságot, amely olaszos ízvilágával mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók: (4 személyre)
- A tésztához:
- 25 dkg fehér csiperke gomba
- 25 dkg barna csiperke gomba
- 3 szál újhagyma
- 3 ek tészta főzővíz
- 20 dkg rigatoni száraztészta
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 10 dkg reszelt gouda sajt
- olívaolaj
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és petrezselyemzöld
- A halhoz:
- két szelet tonhal
- 4 gerezd citrom
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és olívaolaj
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzzük.
- A gombákat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és tetszőleges darabokra vágjuk, majd olívaolajon az aprított hagymával megpirítjuk.
- Amikor a gomba szép, aranysárgára pirult, megsózzuk, hozzáadjuk a tészta főzővizét, a kifőtt tésztát, a tejszínt, a sajtokat, az aprított petrezselyemzöldet, összeforgatjuk, egyet rottyantunk rajta és el is készült.
- Felhevített olívaolajon a halszeletek mindkét oldalát megsütjük, oldalanként 1-1,5 perc alatt.
- Sütés közben a citrom gerezdeket is mellé dobjuk.
- Csak a legvégén sózzuk borsozzuk és a tejszínes-gombás rigatonival, pici olívaolajjal meglocsolva kínáljuk. (Forrás: kifli.hu)
Jó étvágyat kívánunk!