Tejszínes gombás rigatoni tonhallal

      Gombás rigatoni tonhallal

      Ha egy igazán ínycsiklandó és egészséges fogásra vágysz, a gombás rigatoni tonhallal tökéletes választás! A szaftos tonhal, az aromás gombák és a krémes szósz mennyei harmóniát alkot a tésztával, így garantáltan elvarázsol minden ínyencet. Ez az egyszerű, mégis különleges recept gyorsan elkészíthető, így tökéletes hétköznapi vacsorának vagy vendégváró fogásnak. Ráadásul a tonhal gazdag fehérjében és omega-3 zsírsavakban, míg a gomba ízletes és tápláló kiegészítője az ételnek. Próbáld ki ezt a laktató és egészséges finomságot, amely olaszos ízvilágával mindenkit levesz a lábáról!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • A tésztához:
        • 25 dkg fehér csiperke gomba
        • 25 dkg barna csiperke gomba
        • 3 szál újhagyma
        • 3 ek tészta főzővíz
        • 20 dkg rigatoni száraztészta
        • 2 dl főzőtejszín
        • 10 dkg reszelt parmezán sajt
        • 10 dkg reszelt gouda sajt
        • olívaolaj
        • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és petrezselyemzöld
      • A halhoz:
        • két szelet tonhal
        • 4 gerezd citrom
        • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és olívaolaj

      Elkészítési idő:30 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      1. A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzzük.
      2. A gombákat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és tetszőleges darabokra vágjuk, majd olívaolajon az aprított hagymával megpirítjuk.
      3. Amikor a gomba szép, aranysárgára pirult, megsózzuk, hozzáadjuk a tészta főzővizét, a kifőtt tésztát, a tejszínt, a sajtokat, az aprított petrezselyemzöldet, összeforgatjuk, egyet rottyantunk rajta és el is készült.
      4. Felhevített olívaolajon a halszeletek mindkét oldalát megsütjük, oldalanként 1-1,5 perc alatt.
      5. Sütés közben a citrom gerezdeket is mellé dobjuk.
      6. Csak a legvégén sózzuk borsozzuk és a tejszínes-gombás rigatonival, pici olívaolajjal meglocsolva kínáljuk. (Forrás: kifli.hu)

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük