A bulgur egy közkedvelt közel-keleti ételalapanyag, mely durumbúzából készül. Ezúttal egy gombával és csirkemellel készült receptet mutatunk be. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg csirkemell
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 10 dkg gomba
- 1 db paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 30 dkg bulgur
- só és bors
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk és olívaolajon megsütjük, majd félretesszük.
- A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és együtt pároljuk.
- A paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a gombához.
- Hozzáadjuk a bulgurt, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük.
- Végül belekeverjük a megpirított csirkemellet, és frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!