Bulgur gombával és csirkemellel

      Bulgur gombával és csirkemellel

      A bulgur egy közkedvelt közel-keleti ételalapanyag, mely durumbúzából készül. Ezúttal egy gombával és csirkemellel készült receptet mutatunk be. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 20 dkg csirkemell
      • olívaolaj
      • 1 fej hagyma
      • 10 dkg gomba
      • 1 db paradicsom
      • 1 db kápia paprika
      • 30 dkg bulgur
      • só és bors

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk és olívaolajon megsütjük,  majd félretesszük.
      2. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és együtt pároljuk.
      3. A paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a gombához.
      4. Hozzáadjuk a bulgurt, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük.
      5. Végül belekeverjük a megpirított csirkemellet, és frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank