Marha carpaccio gombával
Pofonegyszerű előétel, amelynĂ©l a minĹ‘sĂ©gi alapanyagok megválasztása nagyon fontos. Gyakorlatilag minden alapanyagbĂłl frisset vegyĂĽnk, nyersen kĂnáljuk, vĂ©letlenĂĽl se kössĂĽnk tehát kompromisszumot a reneszánsz velencei festĹ‘, Vittore Carpaccio nevĂ©t viselĹ‘ Ă©tel alapanyagának vásárlásakor.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg marha bĂ©lszĂn
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg chimeji gomba
- 1 marék friss rukkola
- olivaolaj
- balzsamecet
- száras kapribogyó
- tengeri sĂł
- bors
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A bĂ©lszĂnt egyben fĂłliába hengereljĂĽk, Ă©s egy teljes Ă©jszakára lefagyasztjuk.
- Mikor kivesszĂĽk, mĂ©g fagyosan leheletvĂ©kony szeletekre vágjuk, tányĂ©rra tesszĂĽk, lazán meglocsoljuk olĂvaolajjal Ă©s balzsamecettel, majd friss Ĺ‘rölt borsot Ă©s tengeri sĂłt szĂłrunk rá.
- Az aprĂłra vágott gombát forrĂł olĂvaolajon lepirĂtjuk, a hĂşsszeletekre halmozzuk, vĂ©gĂĽl reszelt parmezánnal, rukkolával Ă©s száras kapribogyĂłval dĂszĂtjĂĽk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
43