Bakonyi gombapaprikás galuskával

      Bakonyi gombapaprikás galuskával

      Egy klasszikus gombapaprikás recept, ami kötelező főétel a gombák kedvelőinek. Természetesen galuskával a legjobb.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 teás kanál só
      • 1 evőkanál finomliszt
      • 2 dl tejföl
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 1 db paradicsom
      • 1 db vöröshagyma
      • 3 evőkanál étolaj
      • 1 teáskanál őrölt fekete bors
      • 1 db zöldpaprika
      • 1 kávéskanál őrölt kömény
      • 60 dkg csiperke gomba
      • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
      • 1 dl főzőtejszín

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megpucoljuk és felaprítjuk. A paradicsomot és zöldpaprikát felvágjuk és a vöröshagymát apróra szeleteljük.
      2. Az apróra vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Kb. 2 perc alatt megfonnyad.
      3. A tűzről félrehúzva, a pirospaprikát belekeverjük, majd 4 dl vízzel felöntjük.
      4. Nagy lángon fölforraljuk, közben a sóval, borssal ízesítjük.
      5. Köménnyel ízesítjük és belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát. (Ízlés szerint pici csípős paprikát is tehetünk bele.)
      6. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot.
      7. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük.
      8. A paprikás levet egy másik lábasba átszűrjük, beledobjuk a felszeletelt gombát, kb. 10 percig főzzük.
      9. A tejfölt, a liszttel és a tejszínnel simára keverve elkészítjük a habarást. Beletesszük a gomba levébe és ezzel sűrítjük a paprikást.
      10. Alaposan csomómentesre keverjük, kb. 1-2 percig főzzük és kész is a paprikás.
      11. A kész bakonyi gombapaprikást főtt galuskával tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank