Bakonyi gombapaprikás galuskával
Egy klasszikus gombapaprikás recept, ami kötelező főétel a gombák kedvelőinek. Természetesen galuskával a legjobb.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 teás kanál só
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 db zöldpaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 60 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂn
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 50 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megpucoljuk Ă©s felaprĂtjuk. A paradicsomot Ă©s zöldpaprikát felvágjuk Ă©s a vöröshagymát aprĂłra szeleteljĂĽk.
- Az apróra vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Kb. 2 perc alatt megfonnyad.
- A tűzrĹ‘l fĂ©lrehĂşzva, a pirospaprikát belekeverjĂĽk, majd 4 dl vĂzzel felöntjĂĽk.
- Nagy lángon fölforraljuk, közben a sĂłval, borssal ĂzesĂtjĂĽk.
- KömĂ©nnyel ĂzesĂtjĂĽk Ă©s belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát. (ĂŤzlĂ©s szerint pici csĂpĹ‘s paprikát is tehetĂĽnk bele.)
- Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot.
- Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük.
- A paprikás levet egy másik lábasba átszűrjük, beledobjuk a felszeletelt gombát, kb. 10 percig főzzük.
- A tejfölt, a liszttel Ă©s a tejszĂnnel simára keverve elkĂ©szĂtjĂĽk a habarást. BeletesszĂĽk a gomba levĂ©be Ă©s ezzel sűrĂtjĂĽk a paprikást.
- Alaposan csomómentesre keverjük, kb. 1-2 percig főzzük és kész is a paprikás.
- A kész bakonyi gombapaprikást főtt galuskával tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
1,161
One thought on “Bakonyi gombapaprikás galuskával”
Comments are closed.