Gombás bukta

Kelt tésztából nem csak édes, hanem sós süteményt is készíthetünk. Egyik különleges sós sütemény a gombás bukta. Lássuk a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 dkg Ă©lesztĹ‘
  • 20 dkg zsĂ­r
  • 30 dkg csiperke gomba
  • tej
  • sĂł
  • 10 dkg tepertĹ‘

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a zsírral és hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy kemény kelt tésztát kapjunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk és négyzet alakú szeleteket vágunk belőle.
  3. Eközben a gombát megfelelően előkészítjük, megmossuk és kockára vágva kevés zsíron puhára pároljuk.
  4. A ledarált töpörtyűvel összekeverjük és ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát, bukta alakura összehajtogatjuk, ügyelve arra, hogy a tésztából ki ne folyjon.
  5. Szorosan egymás mellé tesszük a kizsírozott tepsibe.
  6. Utána minden darabot megzsírozunk és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 875