Friss gomba sárgarépával és kukoricával

Egy nagyon egyszerűen és gyorsan salátát akarunk összeütni, akkor a sárgarépával és kukoricával felturbózott gombasalátát kifejezetten ajánljuk.

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 4 db közepes csiperkegomba
  • 140 g csemegekukorica
  • 2 db sárgarĂ©pa
  • 2 db Ăşjhagyma
  • fĂ©l citrom leve
  • fĂ©l csokor petrezselyem
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A sárgarépát vékony karikára szeljük és a gombát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
  2. Hagymát karikára vékony karikára vágjuk.
  3. A kukoricát lecsepegtetjük és egy tálban összekeverjük a korábban felszeletelt gombával, sárgarépával és hagymával.
  4. Megsózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk a fél citrom levével és alaposan összekeverjük.
  5. A salátát 15 percig hűtőben tároljuk, tálaláskor megszórjuk a tetejét apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk!

 175