Magos zsemle omlettel és pirított laskagombával

      Magos zsemle omlettel és pirított laskagombával

      Egy nagyon finom gombás-tojásos reggeli, ami salátával, hagymával és retekkel megspékelve egy ízletes, tartalmas és friss étel. Ezzel a finomsággal biztosan jól fog indulni a napod.

      Hozzávalók:(2 személyre)

      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 4 db magos császárzsemle
      • 4 db tojás
      • 1/2 evőkanál vaj
      • 20 dkg csiperkegomba
      • 2 paradicsom
      • 1 fej újhagyma
      • salátakeverék
      • 1 db hónapos retek
      • só és bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 20 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A laskagombát folyó hideg víz alatt megmossuk, megszárítjuk és a nagyobb darabokat félbe vágjuk.
      2. Egy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanálnyi olívaolajat és lepirítjuk rajta a gombát. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
      3. Amíg pirul a laskagomba, addig 4 tojást egy kevés tejjel felverünk, sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű serpenyőben megolvasztunk egy fél evőkanálnyi vajat és ráöntjük a tojást.
      4. 1-2 perc után lejjebb vesszük a hőfokot és fedő alatt további 2-3 percig sütjük a tojást, amig szépen összeáll.
      5. A zsemlét félbevágjuk és megtöltjük az omlettel, ráhalmozzuk a pirított laskagomba szeleteket .
      6. Tavaszi kevert salátával (bébi spenót, paradicsom, újhagyma, hónapos retek), frissen fogyasszuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank