Magos zsemle omlettel Ă©s pirĂtott laskagombával
Egy nagyon finom gombás-tojásos reggeli, ami salátával, hagymával Ă©s retekkel megspĂ©kelve egy Ăzletes, tartalmas Ă©s friss Ă©tel. Ezzel a finomsággal biztosan jĂłl fog indulni a napod.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- 4 db magos császárzsemle
- 4 db tojás
- 1/2 evőkanál vaj
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 paradicsom
- 1 fej Ăşjhagyma
- salátakeverék
- 1 db hĂłnapos retek
- sĂł Ă©s bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A laskagombát folyĂł hideg vĂz alatt megmossuk, megszárĂtjuk Ă©s a nagyobb darabokat fĂ©lbe vágjuk.
- Egy serpenyĹ‘ben felhevĂtĂĽnk 1-2 evĹ‘kanálnyi olĂvaolajat Ă©s lepirĂtjuk rajta a gombát. Ha elkĂ©szĂĽlt, ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk, borsozzuk.
- AmĂg pirul a laskagomba, addig 4 tojást egy kevĂ©s tejjel felverĂĽnk, sĂłzzuk, borsozzuk. Közepes mĂ©retű serpenyĹ‘ben megolvasztunk egy fĂ©l evĹ‘kanálnyi vajat Ă©s ráöntjĂĽk a tojást.
- 1-2 perc után lejjebb vesszük a hőfokot és fedő alatt további 2-3 percig sütjük a tojást, amig szépen összeáll.
- A zsemlĂ©t fĂ©lbevágjuk Ă©s megtöltjĂĽk az omlettel, ráhalmozzuk a pirĂtott laskagomba szeleteket .
- Tavaszi kevert salátával (bébi spenót, paradicsom, újhagyma, hónapos retek), frissen fogyasszuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
65