Egy nagyon finom gombás-tojásos reggeli, ami salátával, hagymával és retekkel megspékelve egy ízletes, tartalmas és friss étel. Ezzel a finomsággal biztosan jól fog indulni a napod.
Hozzávalók:(2 személyre)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 db magos császárzsemle
- 4 db tojás
- 1/2 evőkanál vaj
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 paradicsom
- 1 fej újhagyma
- salátakeverék
- 1 db hónapos retek
- só és bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A laskagombát folyó hideg víz alatt megmossuk, megszárítjuk és a nagyobb darabokat félbe vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanálnyi olívaolajat és lepirítjuk rajta a gombát. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Amíg pirul a laskagomba, addig 4 tojást egy kevés tejjel felverünk, sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű serpenyőben megolvasztunk egy fél evőkanálnyi vajat és ráöntjük a tojást.
- 1-2 perc után lejjebb vesszük a hőfokot és fedő alatt további 2-3 percig sütjük a tojást, amig szépen összeáll.
- A zsemlét félbevágjuk és megtöltjük az omlettel, ráhalmozzuk a pirított laskagomba szeleteket .
- Tavaszi kevert salátával (bébi spenót, paradicsom, újhagyma, hónapos retek), frissen fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánunk!