Magos zsemle omlettel és pirított laskagombával

Egy nagyon finom gombás-tojásos reggeli, ami salátával, hagymával és retekkel megspékelve egy ízletes, tartalmas és friss étel. Ezzel a finomsággal biztosan jól fog indulni a napod.

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 4 db magos császárzsemle
  • 4 db tojás
  • 1/2 evĹ‘kanál vaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 paradicsom
  • 1 fej Ăşjhagyma
  • salátakeverĂ©k
  • 1 db hĂłnapos retek
  • sĂł Ă©s bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A laskagombát folyó hideg víz alatt megmossuk, megszárítjuk és a nagyobb darabokat félbe vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanálnyi olívaolajat és lepirítjuk rajta a gombát. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Amíg pirul a laskagomba, addig 4 tojást egy kevés tejjel felverünk, sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű serpenyőben megolvasztunk egy fél evőkanálnyi vajat és ráöntjük a tojást.
  4. 1-2 perc után lejjebb vesszük a hőfokot és fedő alatt további 2-3 percig sütjük a tojást, amig szépen összeáll.
  5. A zsemlét félbevágjuk és megtöltjük az omlettel, ráhalmozzuk a pirított laskagomba szeleteket .
  6. Tavaszi kevert salátával (bébi spenót, paradicsom, újhagyma, hónapos retek), frissen fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 65