Vagdalt gombás húspogácsa

      Vagdalt gombás húspogácsa

      Ezúttal egy különleges gombás húsételt készítünk el. A vagdalt gombás húspogácsa többféle körettel fogyasztható és kiadós főétel.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg darált sertéshús
      • 15 dkg csiperkegomba
      • 2 db zsemle
      • 1 egész tojás
      • 1 csomó petrezselyem
      • 1 fej vöröshagyma
      • 4 dl tejföl
      • kevés étolaj a sütéshez.
      • só, bors

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát előkészítjük, megmossuk és felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk, a hagymát lereszeljük.
      2. Ezután a gombát az apróra vágott petrezselyemmel és reszelt hagymával olajban megpároljuk kb. 20-30 percig. Kis vizet adhatunk hozzá, ha levét elfövi. Sózzuk, borsozzuk.
      3. Eközben a darált húsból, áztatott és kifacsart zsemléből, a tojásból masszát formázunk. Sózzuk és borsozzuk és tenyérnyi méretű húspogácsákat készítünk.
      4. A húspogácsák mélyedéseibe belenyomjuk a korábban elkészített párolt gombát és kiolajozott tepsibe téve megsütjük.
      5. A megsült húspogácsákat tálra tesszük, majd leöntjük a húspogácsák zsírjában elkevert tejföllel.
      6. Petrezselymes burgonyával, rizzsel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank