Vagdalt gombás húspogácsa

Ezúttal egy különleges gombás húsételt készítünk el. A vagdalt gombás húspogácsa többféle körettel fogyasztható és kiadós főétel.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg darált sertĂ©shĂşs
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 db zsemle
  • 1 egĂ©sz tojás
  • 1 csomĂł petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • kevĂ©s Ă©tolaj a sĂĽtĂ©shez.
  • sĂł, bors

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát előkészítjük, megmossuk és felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk, a hagymát lereszeljük.
  2. Ezután a gombát az apróra vágott petrezselyemmel és reszelt hagymával olajban megpároljuk kb. 20-30 percig. Kis vizet adhatunk hozzá, ha levét elfövi. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Eközben a darált húsból, áztatott és kifacsart zsemléből, a tojásból masszát formázunk. Sózzuk és borsozzuk és tenyérnyi méretű húspogácsákat készítünk.
  4. A húspogácsák mélyedéseibe belenyomjuk a korábban elkészített párolt gombát és kiolajozott tepsibe téve megsütjük.
  5. A megsült húspogácsákat tálra tesszük, majd leöntjük a húspogácsák zsírjában elkevert tejföllel.
  6. Petrezselymes burgonyával, rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 188