Ezúttal egy különleges gombás húsételt készítünk el. A vagdalt gombás húspogácsa többféle körettel fogyasztható és kiadós főétel.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 db zsemle
- 1 egész tojás
- 1 csomó petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- kevés étolaj a sütéshez.
- só, bors
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát előkészítjük, megmossuk és felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk, a hagymát lereszeljük.
- Ezután a gombát az apróra vágott petrezselyemmel és reszelt hagymával olajban megpároljuk kb. 20-30 percig. Kis vizet adhatunk hozzá, ha levét elfövi. Sózzuk, borsozzuk.
- Eközben a darált húsból, áztatott és kifacsart zsemléből, a tojásból masszát formázunk. Sózzuk és borsozzuk és tenyérnyi méretű húspogácsákat készítünk.
- A húspogácsák mélyedéseibe belenyomjuk a korábban elkészített párolt gombát és kiolajozott tepsibe téve megsütjük.
- A megsült húspogácsákat tálra tesszük, majd leöntjük a húspogácsák zsírjában elkevert tejföllel.
- Petrezselymes burgonyával, rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!