Különleges formája a gomba fogyasztásának a gombapuding. Elkészítése nagyon egyszerű, húsételek kísérőjeként széleskörűen alkalmazható, de önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg csiperkegomba
- 4 tojás
- 2 db zsemle
- tej
- étolaj
- bors, só
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A megfelelően előkészített, megmosott és apróra vágott gombát kevés olajon megpároljuk, addig amíg a levét el nem főtte.
- A zsemléket tejben beáztatjuk és kicsavarjuk majd hozzáadjuk a fenti pontban elkészített gombához.
- A tojások sárgáját sóval és borssal ízesítjük, amit a tojások felvert habjával együtt hozzáadjuk és az egészet alaposan elkeverjük.
- Tűzálló tálban, gőz felett 50 percig főzzük.
- Tálaláskor reszelt sajttal díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!