Egyszerű gombapuding

      Gombapuding

      Különleges formája a gomba fogyasztásának a gombapuding. Elkészítése nagyon egyszerű, húsételek kísérőjeként széleskörűen alkalmazható, de önmagában is fogyasztható.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 40 dkg csiperkegomba
      • 4 tojás
      • 2 db zsemle
      • tej
      • étolaj
      • bors, só

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A megfelelően előkészített, megmosott és apróra vágott gombát kevés olajon megpároljuk, addig amíg a levét el nem főtte.
      2. A zsemléket tejben beáztatjuk és kicsavarjuk majd hozzáadjuk a fenti pontban elkészített gombához.
      3. A tojások sárgáját sóval és borssal ízesítjük, amit a tojások felvert habjával együtt hozzáadjuk és az egészet alaposan elkeverjük.
      4. Tűzálló tálban, gőz felett 50 percig főzzük.
      5. Tálaláskor reszelt sajttal díszítjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank