Egyszerű gombapuding

Különleges formája a gomba fogyasztásának a gombapuding. Elkészítése nagyon egyszerű, húsételek kísérőjeként széleskörűen alkalmazható, de önmagában is fogyasztható.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 4 tojás
  • 2 db zsemle
  • tej
  • Ă©tolaj
  • bors, sĂł

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A megfelelően előkészített, megmosott és apróra vágott gombát kevés olajon megpároljuk, addig amíg a levét el nem főtte.
  2. A zsemléket tejben beáztatjuk és kicsavarjuk majd hozzáadjuk a fenti pontban elkészített gombához.
  3. A tojások sárgáját sóval és borssal ízesítjük, amit a tojások felvert habjával együtt hozzáadjuk és az egészet alaposan elkeverjük.
  4. Tűzálló tálban, gőz felett 50 percig főzzük.
  5. Tálaláskor reszelt sajttal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 108