Gombás-brokkolis tészta

Ezúttal egy húsmentes és könnyű tésztaétel kerül a terítékre, melyet gomba és brokkoli felhasználásával készítünk el. Az ételt kicsi kalóriatartalma (1 adag kb. 230 kalória) fogyókúrázóknak is ajánljuk.

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 25 dkg tĂ©szta (pl. spagetti vagy csĹ‘tĂ©szta)
  • 1 közepes brokkoli, rĂłzsákra szedve
  • 200 gramm gomba (pl. csiperke vagy barna gomba), szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, aprĂłra vágva
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • Ĺ‘rölt fekete bors Ă­zlĂ©s szerint
  • reszelt parmezán sajt az Ă©tel tetejĂ©re

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Forralj fel bőségesen sós vizet egy nagy lábasban. Adj hozzá a tésztát, és főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor kész, szűrd le, és tedd félre.
  2. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd néhány másodpercig, amíg illatos lesz.
  3. Tedd hozzá a brokkoli rózsákat és a gombaszeleteket a serpenyőbe. Sózd meg ízlés szerint, majd pirítsd őket kb. 5-7 percig, amíg a brokkoli megpuhul, és a gomba enyhén megpirul.
  4. Add hozzá a frissen facsart citromlevet a serpenyőbe, majd keverd össze a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sózd és borsozd meg.
  5. Keverd hozzá a főtt tésztát a serpenyőben lévő brokkoli és gomba keverékhez, és alaposan forgasd össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.
  6. Tálald melegen, és szórj reszelt parmezán sajttal a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

 970