Ezúttal egy pofon-egyszerű gombóc receptjét mutatom be, melyhez gombás levesport használunk fel. Lássuk, hogyan kell elkészÃteni.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 50 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- étolaj
- 2 dkg élesztő
- 1 csomag gombalevespor
- kb. 2 dl langyos vÃz
- 3 közepes fej hagyma
- só / Å‘rölt fekete bors és pirospaprika Ãzlés szerint
- tejföl
ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc
Nehézségi szint:könnyű
ElkészÃtés menete:
- ElÅ‘készületként a hagymát megtisztÃtom és apróra vágom. A zsemlét apró kockákra vágjuk.
- A lisztet, a leves port, az élesztÅ‘t, a tojásokat egy tálba öntöm.Â
- A zsemlét megpirÃtom minimális zsiradékon és az elÅ‘zÅ‘ekkel összegyúrom annyi langyos vÃzzel, hogy egy laza zsemlegombóc tésztát kapjunk.
- Vizet teszünk fel. Forró vÃzbe beleszaggatom a gombócokat, amiket 8-10 percig fÅ‘zés után kiveszünk.
- Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, amit pirospaprikával ÃzesÃtek. Utána pedig beleöntöm a tejfölt, amit alaposan eldolgozok.
- A fenti mártást sóval / Å‘rölt fekete borssal ÃzesÃtem.
- A főtt gombócokat leöntöm a hagymás mártással.
Jó étvágyat kÃvánok!