Egyszerű gombás gombóc

      Gombás gombóc

      Ezúttal egy pofon-egyszerű gombóc receptjét mutatom be, melyhez gombás levesport használunk fel. Lássuk, hogyan kell elkészíteni.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 50 dkg finomliszt
      • 2 db tojás
      • 2 db zsemle
      • étolaj
      • 2 dkg élesztÅ‘
      • 1 csomag gombalevespor
      • kb. 2 dl langyos víz
      • 3 közepes fej hagyma
      • só / Å‘rölt fekete bors és pirospaprika ízlés szerint
      • tejföl

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint:könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Előkészületként a hagymát megtisztítom és apróra vágom. A zsemlét apró kockákra vágjuk.
      2. A lisztet, a leves port, az élesztÅ‘t, a tojásokat egy tálba öntöm.Â
      3. A zsemlét megpirítom minimális zsiradékon és az előzőekkel összegyúrom annyi langyos vízzel, hogy egy laza zsemlegombóc tésztát kapjunk.
      4. Vizet teszünk fel. Forró vízbe beleszaggatom a gombócokat, amiket 8-10 percig főzés után kiveszünk.
      5. Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, amit pirospaprikával ízesítek. Utána pedig beleöntöm a tejfölt, amit alaposan eldolgozok.
      6. A fenti mártást sóval / őrölt fekete borssal ízesítem.
      7. A főtt gombócokat leöntöm a hagymás mártással.

      Jó étvágyat kívánok!

      Loading

      blank