Snidlinges mackósajttal töltött gomba

A sajttal töltött gombának több változata ismert, egyik legegyszerűbben készíthető változatot ismertetjük. Egy olcsó és gyorsan elkészíthető recept a snidlinges sajttal töltött gomba.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8-10 nagyobb csiperkegomba
  • 1 doboz mackĂłsajt
  • fĂ©l csokor snidling aprĂłra vágva
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt fehĂ©r bors
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítom és a gombaszárakat eltávolítom. A snidlinget pedig nagyon apróra vágom.
  2. A gombaszárakat apróra vágom, sóval és borssal ízesítem és kevés olajon megpirítom.
  3. A mackósajtot összekeverem a megpirított gombaszárakkal, majd hozzáadom az apróra vágott snidlinget és az egészet alaposan összekeverem.
  4. Az így készült masszával megtöltöm a gombafejeket és tetejükre reszelt trappista sajtot szórok.
  5. A gombákat kiolajozott tepsibe teszem és 180 °C-on 25 perc alatt készre sütöm.
  6. Melegen tálaljuk, köretként rizs illik hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 173