Darálthúsos, zöldséges rakott gomba

Ezúttal egy nem túl bonyolult, mégis nagyon finom gombás rakottast készítünk sertéshús és zöldbab felhasználásával, amely sütőben elkészítve kiváló fogás ebédre. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg sajt
  • 30 dkg darált sertĂ©shĂşs
  • 30 dkg zöldbab
  • 3 db tojás
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár bĂşzaliszt
  • 1 bögre rizs
  • 1 db hagyma
  • 3 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 1 kiskanál sĂł
  • 2 kiskanál sĂĽtĹ‘por
  • sĂĽtĹ‘papĂ­r

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Egy tálban keverjĂĽk össze a lisztet, a kefirt, a tojást, a sĂĽtĹ‘port Ă©s a sĂłt, egy elĂ©ggĂ© hĂ­g masszát kell kapnunk. 
  2. A rizst főzzük meg, a hagymát vágjuk fel apróra, majd dinszteljük meg a darált hússal együtt.
  3. A sajtot reszeljük le, a gombát és a zöldbabot mossuk meg, majd szeleteljük fel egyforma darabokra.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd a következő módon rakjuk bele az előkészített dolgokat: gomba, sajt, rizs, a megdinsztelt, hagymás darált hús és rá a zöldbab.
  5. A tetejĂ©re öntsĂĽk rá a tĂ©szta masszát (amit az 1. pontban elkĂ©szĂ­tettĂĽnk), majd tegyĂĽk be a tepsit 180 °C-ra elĹ‘melegĂ­tett sĂĽtĹ‘be Ă©s sĂĽssĂĽk kb. 40 percig. 
  6. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd borítsuk rá egy tálcára úgy, hogy a gombás réteg legyen felül.
  7. SzeleteljĂĽk, majd melegen fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 948