Darálthúsos, zöldséges rakott gomba

      Darálthúsos zöldbabos rakott gomba

      Ezúttal egy nem túl bonyolult, mégis nagyon finom gombás rakottast készítünk sertéshús és zöldbab felhasználásával, amely sütőben elkészítve kiváló fogás ebédre. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 30 dkg csiperkegomba
      • 30 dkg sajt
      • 30 dkg darált sertéshús
      • 30 dkg zöldbab
      • 3 db tojás
      • 1 pohár kefir
      • 1 pohár búzaliszt
      • 1 bögre rizs
      • 1 db hagyma
      • 3 evőkanál étolaj
      • 1 kiskanál só
      • 2 kiskanál sütőpor
      • sütőpapír

      Elkészítési idő: 80 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kefirt, a tojást, a sütőport és a sót, egy eléggé híg masszát kell kapnunk. 
      2. A rizst főzzük meg, a hagymát vágjuk fel apróra, majd dinszteljük meg a darált hússal együtt.
      3. A sajtot reszeljük le, a gombát és a zöldbabot mossuk meg, majd szeleteljük fel egyforma darabokra.
      4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd a következő módon rakjuk bele az előkészített dolgokat: gomba, sajt, rizs, a megdinsztelt, hagymás darált hús és rá a zöldbab.
      5. A tetejére öntsük rá a tészta masszát (amit az 1. pontban elkészítettünk), majd tegyük be a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40 percig. 
      6. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd borítsuk rá egy tálcára úgy, hogy a gombás réteg legyen felül.
      7. Szeleteljük, majd melegen fogyasszuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank