Ezúttal egy nem túl bonyolult, mégis nagyon finom gombás rakottast készítünk sertéshús és zöldbab felhasználásával, amely sütőben elkészítve kiváló fogás ebédre. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 30 dkg csiperkegomba
- 30 dkg sajt
- 30 dkg darált sertéshús
- 30 dkg zöldbab
- 3 db tojás
- 1 pohár kefir
- 1 pohár búzaliszt
- 1 bögre rizs
- 1 db hagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál só
- 2 kiskanál sütőpor
- sütőpapír
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kefirt, a tojást, a sütőport és a sót, egy eléggé híg masszát kell kapnunk.
- A rizst főzzük meg, a hagymát vágjuk fel apróra, majd dinszteljük meg a darált hússal együtt.
- A sajtot reszeljük le, a gombát és a zöldbabot mossuk meg, majd szeleteljük fel egyforma darabokra.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd a következő módon rakjuk bele az előkészített dolgokat: gomba, sajt, rizs, a megdinsztelt, hagymás darált hús és rá a zöldbab.
- A tetejére öntsük rá a tészta masszát (amit az 1. pontban elkészítettünk), majd tegyük be a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40 percig.
- Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd borítsuk rá egy tálcára úgy, hogy a gombás réteg legyen felül.
- Szeleteljük, majd melegen fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánunk!