Diós-gombás töltött ponty recept

      Diós-gombás töltött ponty recept

      A gombás halételek viszonylag ritkán fordulnak elő a receptes könyvekben. Sok keresgélés után viszont egy nagyszerű receptre bukkantam, a diós-gombás töltött ponty friss alapanyagokból igazán fenséges fogás. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 1,5 kg ponty
      • szalonna
      • 10 dkg őrölt dió
      • 2 evőkanál szilvalekvár
      • 15 dkg gomba
      • 1 kis fej vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • őrölt bors
      • 10 dkg májpástétom
      • 1 db zsemle
      • 1 csokor petrezselyem
      • 5 dkg vaj
      • 1 kiskanál chiliszósz
      • 1 kiskanál ketchup

      Elkészítési idő: 80 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A friss egész pontyot megtisztítjuk, beirdaljuk, megmossuk, majd kívül-belül enyhén besózzuk.
      2. A vajat a zúzott fokhagymával és a borssal elkeverjük, s ezzel megkenjük a hal belső felét.
      3. Az apróra vágott gombát, a májat, a tejben áztatott zsemlét, a feldarabolt petrezselymet, a hagymát, a szilvalekvárt, a chilit és a ketchupot alaposan összekeverjük és ezzel töltelékkel megtöltjük a ponty belsejét.
      4. Vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy megfelelő nagyságú tepsit, beletesszük a töltött halat, majd a tetejét is beborítjuk vékony szalonnával.
      5. Fólia alatt kb 50 percig sütjük, majd levéve a fóliát még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
      6. Amikor kész, óvatosan leszedjük róla a szalonnát, és vékonyan megkenjük a maradék szilvalekvárral, rácsepegtetünk egy kis chilit.
      7. Legvégén darált dióval vastagon beszórjuk.
      8. Sült krumplival és uborkasalátával frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank