Gombás kocka

      Gombás kocka

      Most egy gombás tésztaétel elkészítése van terítéken. Ezúttal csiperkegombából készült gombás kocka receptjét próbáljuk ki.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 csomag 8 tojásos kész száraz kockatészta
      • 2 dl tejföl
      • 15 dkg csiperkegomba
      • só, őrölt bors
      • zsemlemorzsa
      • 3 tojás

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
      2. A kocskatésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
      3. A tojások sárgáját megfelelően előkészített gombával összekeverjük.
      4. Hozzáadunk ízlés szerint sót és borsot és a tejfölt és alaposan eldolgozzuk.
      5. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát és alaposan elkeverjük.
      6. A tojásfehérjéket habbá keverjük és hozzáadjuk az eddig masszához.
      7. Tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk, majd beleöltjük a fentiekben elkészített gombás keveréket.
      8. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Nagyon finom és laktató egytálétel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank