Gombás kocka

Most egy gombás tésztaétel elkészítése van terítéken. Ezúttal csiperkegombából készült gombás kocka receptjét próbáljuk ki.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 csomag 8 tojásos kĂ©sz száraz kockatĂ©szta
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg csiperkegomba
  • sĂł, Ĺ‘rölt bors
  • zsemlemorzsa
  • 3 tojás

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. A kocskatésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
  3. A tojások sárgáját megfelelően előkészített gombával összekeverjük.
  4. Hozzáadunk ízlés szerint sót és borsot és a tejfölt és alaposan eldolgozzuk.
  5. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát és alaposan elkeverjük.
  6. A tojásfehérjéket habbá keverjük és hozzáadjuk az eddig masszához.
  7. Tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk, majd beleöltjük a fentiekben elkészített gombás keveréket.
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Nagyon finom és laktató egytálétel.

Jó étvágyat kívánunk!

 401