Egyszerű és finom gombapaprikás recept
A gombapaprikás receptjĂ©nek sokfĂ©le változata ismert -ahány ház annyi-fĂ©le receptre eskĂĽsznek- ezĂşttal egy kĂĽlönleges fűszerezĂ©ssel kĂ©szĂtjĂĽk el ezt a finom Ă©telt.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 3 kanál tejföl
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg zsĂr
- 80 dkg csiperkegomba
- 2 kanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 kanál finomliszt
- fél csokor friss petrezselyem
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A vöröshagymát megtisztĂtjuk, aprĂłra vágjuk. A gombát megtisztĂtjuk Ă©s felszeleteljĂĽk. A zöldpetrezselymet aprĂłra felszeleteljĂĽk.
- Az aprĂłra vágott hagymát, kevĂ©s zsiradĂ©kon aranysárgára pirĂtjuk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.
- Ezután adjunk hozzá egy kávĂ©skanálnyi pirospaprikát, majd sĂłzzuk Ă©s borsozzuk. (aki szereti egy csipetnyi Ă©telĂzesĂtĹ‘t is tehet bele)
- Ezt követĹ‘en közepes lángon, folyamatos kevergetĂ©s mellett pároljuk meg az Ă©telt. Közben pedig az elpárolgott folyadĂ©kot pĂłtoljuk kevĂ©s vĂzzel.
- Amikor már jól megpároltuk, adjunk hozzá 1 teáskanálnyi lisztet, majd végül a jól felkevert tejfölt.
- Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel a gombapaprikást.
- Főtt nokedlivel frissen tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
171