
A gombapaprikás receptjének sokféle változata ismert -ahány ház annyi-féle receptre esküsznek- ezúttal egy különleges fűszerezéssel készítjük el ezt a finom ételt.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 3 kanál tejföl
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg zsír
- 80 dkg csiperkegomba
- 2 kanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 kanál finomliszt
- fél csokor friss petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldpetrezselymet apróra felszeleteljük.
- Az apróra vágott hagymát, kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.
- Ezután adjunk hozzá egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd sózzuk és borsozzuk. (aki szereti egy csipetnyi ételízesítőt is tehet bele)
- Ezt követően közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg az ételt. Közben pedig az elpárolgott folyadékot pótoljuk kevés vízzel.
- Amikor már jól megpároltuk, adjunk hozzá 1 teáskanálnyi lisztet, majd végül a jól felkevert tejfölt.
- Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel a gombapaprikást.
- Főtt nokedlivel frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!