Egyszerű és finom gombapaprikás recept

      Egyszerű és finom gombapaprikás receptje

      A gombapaprikás receptjének sokféle változata ismert -ahány ház annyi-féle receptre esküsznek- ezúttal egy különleges fűszerezéssel készítjük el ezt a finom ételt.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 3 kanál tejföl
      • 1 csipet őrölt fekete bors
      • 1 db vöröshagyma
      • 10 dkg zsír
      • 80 dkg csiperkegomba
      • 2 kanál őrölt pirospaprika
      • 1 teáskanál só
      • 1 csokor friss bazsalikom
      • 1 kanál finomliszt
      • fél csokor friss petrezselyem

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldpetrezselymet apróra felszeleteljük.
      2. Az apróra vágott hagymát, kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
      3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.
      4. Ezután adjunk hozzá egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd sózzuk és borsozzuk. (aki szereti egy csipetnyi ételízesítőt is tehet bele)
      5. Ezt követően közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg az ételt. Közben pedig az elpárolgott folyadékot pótoljuk kevés vízzel.
      6. Amikor már jól megpároltuk, adjunk hozzá 1 teáskanálnyi lisztet, majd végül a jól felkevert tejfölt.
      7. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel a gombapaprikást.
      8. Főtt nokedlivel frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank