Egyszerű és finom gombapaprikás recept

A gombapaprikás receptjének sokféle változata ismert -ahány ház annyi-féle receptre esküsznek- ezúttal egy különleges fűszerezéssel készítjük el ezt a finom ételt.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 3 kanál tejföl
  • 1 csipet Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg zsĂ­r
  • 80 dkg csiperkegomba
  • 2 kanál Ĺ‘rölt pirospaprika
  • 1 teáskanál sĂł
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 kanál finomliszt
  • fĂ©l csokor friss petrezselyem

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldpetrezselymet apróra felszeleteljük.
  2. Az apróra vágott hagymát, kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.
  4. Ezután adjunk hozzá egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd sózzuk és borsozzuk. (aki szereti egy csipetnyi ételízesítőt is tehet bele)
  5. Ezt követően közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg az ételt. Közben pedig az elpárolgott folyadékot pótoljuk kevés vízzel.
  6. Amikor már jól megpároltuk, adjunk hozzá 1 teáskanálnyi lisztet, majd végül a jól felkevert tejfölt.
  7. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel a gombapaprikást.
  8. Főtt nokedlivel frissen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 426