A vadételek nagyon különleges és markáns ízvilágához passzol a gomba felhasználása. Ezúttal a gálosfalvi gombás vaddisznó receptjét próbáljuk ki.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 60 dkg vadisznólapocka
- 2 fej vöröshagyma
- fél zellergumó
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 dkg paradicsompüré
- só
- 2 babérlevél
- őrölt borsikafű
- pár szem szegfűbors
- 2 dl száraz vörösbor
- 20 dkg csiperke gomba
- 4 evőkanál étolaj
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint:Bonyolult
Elkészítés menete:
- A vaddisznó hús megmossuk és 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
- A zeller és hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
- A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, majd üvegesre sütjük.
- Ezután a hagymát a szalonnán megfuttatjuk majd a húskockákat rátesszük, utána a zellert és zúzott fokhagymát is beletesszük.
- Beletesszük a paradicsompürét és tovább pároljuk.
- Sózzuk, babérlevéllel, borsikafűvel és szegfűborssal ízesítjük.
- Vörösborral felöntjük és tovább pároljuk.
- Míg pároljuk az ételt a gombát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, és kevés étolajon megpirítjuk.
- A pirított gombát hozzáadjuk a húshoz és alaposan átkeverjük.
- Tálaláskor főtt sárgarépával és burgonyakrokettel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!