Gálosfalvi gombás vaddisznó

      Gálosfalvi gombás vaddisznó

      A vadételek nagyon különleges és markáns ízvilágához passzol a gomba felhasználása. Ezúttal a gálosfalvi gombás vaddisznó receptjét próbáljuk ki.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 60 dkg vadisznólapocka
      • 2 fej vöröshagyma
      • fél zellergumó
      • 5 dkg füstölt szalonna
      • 2 gerezd zúzott fokhagyma
      • 5 dkg paradicsompüré
      • 2 babérlevél
      • őrölt borsikafű
      • pár szem szegfűbors
      • 2 dl száraz vörösbor
      • 20 dkg csiperke gomba
      • 4 evőkanál étolaj

      Elkészítési idő: 70 perc

      Nehézségi szint:Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A vaddisznó hús megmossuk és 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
      2. A zeller és hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
      3. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, majd üvegesre sütjük.
      4. Ezután a hagymát a szalonnán megfuttatjuk majd a húskockákat rátesszük, utána a zellert és zúzott fokhagymát is beletesszük.
      5. Beletesszük a paradicsompürét és tovább pároljuk.
      6. Sózzuk, babérlevéllel, borsikafűvel és szegfűborssal ízesítjük.
      7. Vörösborral felöntjük és tovább pároljuk.
      8. Míg pároljuk az ételt a gombát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, és kevés étolajon megpirítjuk.
      9. A pirított gombát hozzáadjuk a húshoz és alaposan átkeverjük.
      10. Tálaláskor főtt sárgarépával és burgonyakrokettel kínáljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank