Gombás-májas söberli
A söberli Ă©s a zsidĂł konyha receptjei, nemcsak az egĂ©szsĂ©gesek, de a finom Ă©telek közĂ© lehet sorolni. Ez a sĂłs sĂĽtemĂ©ny receptje könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©s finom Ă©tel, mely hidegen Ă©s melegen is fogyaszthatĂł.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 3 zsemle
- 2-3 csirkemáj
- 25 dkg szegfűgomba
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 kanál libazsĂr
- 4-5 csomĂł petrezselyem
- 2 tojás
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- ĂzlĂ©s szerint sĂł
- 1 késhegynyi pirospaprika
- zsemlemorzsa
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombákat megtisztĂtjuk, aprĂłra vágjuk, a hagymát aprĂłra vágjuk.
- A zsemlĂ©ket vĂzben beáztatom Ă©s jĂłl kifacsarom.
- A hagymát kevĂ©s zsĂron sárgára fonnyasztom, majd ráteszem a felaprĂtott gombákat.
- Sózzuk és borsozzuk és 20 percig pároljuk.
- A májat egy kis sĂłs vĂzbe fĂ©lig megfĹ‘zöm, majd egy villával összetöröm
- A zsemlĂ©ket összekeverem a párolt gombával, a fĹ‘tt májjal, a tojással, sĂłval, borssal, egy kanál libazsĂrral Ă©s a petrezselyemzölddel.
- Egy tepsit kizsĂrozok Ă©s megszĂłrom a morzsával, majd belesimĂtom a masszát.
- A tetejĂ©t is bekenem zsĂrral Ă©s a sĂĽtĹ‘ben aranysárgára sĂĽtöm.
- A kész süteményt hidegen és melegen tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
128