Gombás-májas söberli

A söberli és a zsidó konyha receptjei, nemcsak az egészségesek, de a finom ételek közé lehet sorolni. Ez a sós sütemény receptje könnyen elkészíthető és finom étel, mely hidegen és melegen is fogyasztható.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 3 zsemle
  • 2-3 csirkemáj
  • 25 dkg szegfűgomba
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 kanál libazsĂ­r
  • 4-5 csomĂł petrezselyem
  • 2 tojás
  • 1 kávĂ©skanál Ĺ‘rölt feketebors
  • Ă­zlĂ©s szerint sĂł
  • 1 kĂ©shegynyi pirospaprika
  • zsemlemorzsa

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A zsemléket vízben beáztatom és jól kifacsarom.
  3. A hagymát kevés zsíron sárgára fonnyasztom, majd ráteszem a felaprított gombákat.
  4. Sózzuk és borsozzuk és 20 percig pároljuk.
  5. A májat egy kis sós vízbe félig megfőzöm, majd egy villával összetöröm
  6. A zsemléket összekeverem a párolt gombával, a főtt májjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel.
  7. Egy tepsit kizsírozok és megszórom a morzsával, majd belesimítom a masszát.
  8. A tetejét is bekenem zsírral és a sütőben aranysárgára sütöm.
  9. A kész süteményt hidegen és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 128