Gombás-májas söberli

      Gombás-májas söberli

      A söberli és a zsidó konyha receptjei, nemcsak az egészségesek, de a finom ételek közé lehet sorolni. Ez a sós sütemény receptje könnyen elkészíthető és finom étel, mely hidegen és melegen is fogyasztható.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 3 zsemle
      • 2-3 csirkemáj
      • 25 dkg szegfűgomba
      • 1 nagyobb fej vöröshagyma
      • 3 kanál libazsír
      • 4-5 csomó petrezselyem
      • 2 tojás
      • 1 kávéskanál őrölt feketebors
      • ízlés szerint só
      • 1 késhegynyi pirospaprika
      • zsemlemorzsa

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.
      2. A zsemléket vízben beáztatom és jól kifacsarom.
      3. A hagymát kevés zsíron sárgára fonnyasztom, majd ráteszem a felaprított gombákat.
      4. Sózzuk és borsozzuk és 20 percig pároljuk.
      5. A májat egy kis sós vízbe félig megfőzöm, majd egy villával összetöröm
      6. A zsemléket összekeverem a párolt gombával, a főtt májjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel.
      7. Egy tepsit kizsírozok és megszórom a morzsával, majd belesimítom a masszát.
      8. A tetejét is bekenem zsírral és a sütőben aranysárgára sütöm.
      9. A kész süteményt hidegen és melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank