
A söberli és a zsidó konyha receptjei, nemcsak az egészségesek, de a finom ételek közé lehet sorolni. Ez a sós sütemény receptje könnyen elkészíthető és finom étel, mely hidegen és melegen is fogyasztható.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 3 zsemle
- 2-3 csirkemáj
- 25 dkg szegfűgomba
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 kanál libazsír
- 4-5 csomó petrezselyem
- 2 tojás
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- ízlés szerint só
- 1 késhegynyi pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.
- A zsemléket vízben beáztatom és jól kifacsarom.
- A hagymát kevés zsíron sárgára fonnyasztom, majd ráteszem a felaprított gombákat.
- Sózzuk és borsozzuk és 20 percig pároljuk.
- A májat egy kis sós vízbe félig megfőzöm, majd egy villával összetöröm
- A zsemléket összekeverem a párolt gombával, a főtt májjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel.
- Egy tepsit kizsírozok és megszórom a morzsával, majd belesimítom a masszát.
- A tetejét is bekenem zsírral és a sütőben aranysárgára sütöm.
- A kész süteményt hidegen és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!