Gombás rakott pulyka
Pulykamell Ă©s gomba felhasználásával nagyon sok Ă©s finom ebĂ©dnek valĂł Ă©tel kĂ©szĂthetĹ‘. EzĂşttal ĂĽveges gombát használunk fel Ă©s abbĂłl kĂ©szĂtjĂĽk el ebĂ©dĂĽnket. Lássuk is ezt finom receptet.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg pulykamell
- 200 g gomba(kis ĂĽveg)
- 20 dkg teavaj
- 1 nagy pohár tejföl
- 15 dkg sajt
- Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerint
- Ă©telĂzesĂtĹ‘ ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A hĂşst felszeleteljĂĽk, Ă©s kiklopfoljuk. A hĂşsszeletek mindkĂ©t oldalátmegszĂłrjukborssal Ă©s Ă©telĂzesĂtĹ‘vel.
- Egy serpenyőben a teavaj nagyjából felét felolvasztjuk, és hirtelen megsütjük benne a hússzeleteket. A vaj másik felét folyamatosan adagoljuk hozzá.
- Miután a hússzeleteket kivettük, a vajban néhány perc alatt megpároljuk a gombát.
- Ezután a vajat egy jénai tál aljába öntjük. Rápakoljuk a hússzeletek felét, erre a gombát, majd a hússzeletek másik felét.
- A tejfölt befűszerezzĂĽk borssal Ă©s Ă©telĂzesĂtĹ‘vel, majd a hĂşsszeletekre öntjĂĽk. A tetejĂ©re sajtot reszelĂĽnk.
- A tál tetejével/vagy alufóliával lefedve sütjük nagyjából30 percig, aztán levesszük a fedőt, hogy a sajt szépen megpiruljon.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánok!
71