Gombás rakott pulyka

Pulykamell és gomba felhasználásával nagyon sok és finom ebédnek való étel készíthető. Ezúttal üveges gombát használunk fel és abból készítjük el ebédünket. Lássuk is ezt finom receptet.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg pulykamell
  • 200 g gomba(kis ĂĽveg)
  • 20 dkg teavaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 15 dkg sajt
  • Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • Ă©telĂ­zesĂ­tĹ‘ Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A húst felszeleteljük, és kiklopfoljuk. A hússzeletek mindkét oldalátmegszórjukborssal és ételízesítővel.
  2. Egy serpenyőben a teavaj nagyjából felét felolvasztjuk, és hirtelen megsütjük benne a hússzeleteket. A vaj másik felét folyamatosan adagoljuk hozzá.
  3. Miután a hússzeleteket kivettük, a vajban néhány perc alatt megpároljuk a gombát.
  4. Ezután a vajat egy jénai tál aljába öntjük. Rápakoljuk a hússzeletek felét, erre a gombát, majd a hússzeletek másik felét.
  5. A tejfölt befűszerezzük borssal és ételízesítővel, majd a hússzeletekre öntjük. A tetejére sajtot reszelünk.
  6. A tál tetejével/vagy alufóliával lefedve sütjük nagyjából30 percig, aztán levesszük a fedőt, hogy a sajt szépen megpiruljon.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

 71