Sült sertéskaraj fehérboros gombamártással

      Sertéskaraj fehérboros gombamártással

      A sertéskaraj a húsételek fontos alapja, amely nem túl száraz, így finom szaftos ételek készíthetők belőle. Ezúttal sertéskarajt pácolunk, amit pikáns fehérboros gombamártással tálalunk. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 25 dkg gomba
      • 6 szelet sertéskaraj
      • 4 evőkanál olaj +kevés a sütéshez
      • 2 ág rozmaring
      • 1 vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 dl száraz fehérbor
      • 1 teáskanál pirospaprika
      • 1 teáskanál majoránna
      • só és bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 50 perc (elkészítés előtt 2-3 óráig pácoljuk a húst)

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Előkészületként a gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel szeletekre. A vöröshagymát vágjuk apróra, a sertéskarajt pedig klopfoljuk ki. A fokhagymát pedig nyomjuk ki fokhagymanyomóval vagy zúzzuk fel.
      2. A kiklopfolt húst dörzsöld be sóval és borssal. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezddel, a pirospaprikával és a majoránnával, kend meg ezzel a páccal a szeleteket, és lefedve pihentesd a hűtőben két-három órát.
      3. Ha a pácolási idő letelt, kevés olaj hozzáadásával nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a hússzeletekre, és pakold őket egy tepsibe.
      4. A serpenyőben, amelyben a húst pirítottad, párold üvegesre a felaprított vöröshagymát.
      5. A gombát szeleteld fel, dobd a hagyma mellé, öntsd fel fehérborral, sózd és borsozd, és tíz percig főzd.
      6. A gombás-fehérboros mártást kanalazd a tepsiben lévő karajszeletekre, dobj mellé friss rozmaringágakat, takard le alufóliával.
      7. Tedd be 180 °C előmelegített sütőbe 40 percre, amíg a hús és a gomba is omlósra sül.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank