Gombás-mustáros pulykaragu

Pulykacomb és gomba felhasználásával nagyon sok és finom ebédnek való étel készíthető. Ezúttal egy gombás és mustáros pulykaragut készítünk el, melyet csavart tésztával tálalunk.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2+4 evĹ‘kanál sertĂ©szsĂ­r
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg filĂ©zett pulykacomb
  • sĂł Ă©s bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 5 evĹ‘kanál mustár
  • 1 dl fehĂ©rbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • fĂ©l evĹ‘kanál tárkony
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál liszt

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát tisztítsuk és szeleteljük fel. A vöröshagymát vágjuk apróra. A filézett pulykacombot kockázzuk fel.
  2. A hagymát pirítsuk meg két evőkanál sertészsíron, majd adjuk hozzá a gombát és dinszteljük meg.
  3. Amikor már a gomba jól megpirult és levet eresztett, akkor adjuk hozzá a felkockázott pulykacombot.
  4. Pirítsuk meg a pulykahúst is a hagymával és gombával. Amikor már kicsit megpirult a hús fűszerezzük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a mustárt is. Ezek után pedig keverjük el alaposan.
  5. Adjuk hozzá az 1 dl fehérbort és fedő alatt pároljuk meg a pulyahúst mindaddig, míg meg nem puhul.
  6. A végén szórjuk meg vágott petrezselyemmel és tárkonnyal és dolgozzuk el.
  7. Frissen és melegen csavart tésztával tálaljuk, de aki szereti galuskát is készíthet hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 347