Gombás-mustáros pulykaragu

      Gombás-mustáros pulykaragu recept

      Pulykacomb és gomba felhasználásával nagyon sok és finom ebédnek való étel készíthető. Ezúttal egy gombás és mustáros pulykaragut készítünk el, melyet csavart tésztával tálalunk.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 2+4 evőkanál sertészsír
      • 50 dkg csiperkegomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 50 dkg filézett pulykacomb
      • só és bors ízlés szerint
      • 5 evőkanál mustár
      • 1 dl fehérbor
      • 1 csokor petrezselyem
      • fél evőkanál tárkony
      • 1,5 dl tejföl
      • 1 evőkanál liszt

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát tisztítsuk és szeleteljük fel. A vöröshagymát vágjuk apróra. A filézett pulykacombot kockázzuk fel.
      2. A hagymát pirítsuk meg két evőkanál sertészsíron, majd adjuk hozzá a gombát és dinszteljük meg.
      3. Amikor már a gomba jól megpirult és levet eresztett, akkor adjuk hozzá a felkockázott pulykacombot.
      4. Pirítsuk meg a pulykahúst is a hagymával és gombával. Amikor már kicsit megpirult a hús fűszerezzük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a mustárt is. Ezek után pedig keverjük el alaposan.
      5. Adjuk hozzá az 1 dl fehérbort és fedő alatt pároljuk meg a pulyahúst mindaddig, míg meg nem puhul.
      6. A végén szórjuk meg vágott petrezselyemmel és tárkonnyal és dolgozzuk el.
      7. Frissen és melegen csavart tésztával tálaljuk, de aki szereti galuskát is készíthet hozzá.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank