A fasírt, vagy fasírozott, vagy vagdalt az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar étel. Legtöbbször húsból készül, de alapanyagként használhatunk gombát is. A szokásos összetevők és gomba felhasználásával fenséges gombafasírtot üthetünk össze. Lássuk a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg gomba (csiperke- vagy laska gomba)
- 1 db áztatott zsemle
- 1 tojás
- 1 csomó petrezselyem
- étolaj
- őrölt fekete bors, majoránna, só
- zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
- 2 evőkanál olajon a petzselymet és gombát addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
- Az így előkészített gombát összedolgozzuk az áztatott zsemlével.
- Hozzáadunk 1 db egész tojást, majd sóval, borssal és majorannával ízesítjük.
- Alaposan csomómentesre összekeverjük és pogácsákat készítünk belőle.
- Forró olajban kisütjük. Egy vagy többféle gombából is készíthető.
- Kennyérrel, zöldségkörettel, rizzsel, főtt krumplival vagy burgonyapürével egyaránt tálalható.
Jó étvágyat kívánunk!