GombafasĂ­rt

A fasírt, vagy fasírozott, vagy vagdalt az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar étel. Legtöbbször húsból készül, de alapanyagként használhatunk gombát is. A szokásos összetevők és gomba felhasználásával fenséges gombafasírtot üthetünk össze. Lássuk a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg gomba (csiperke- vagy laska gomba)
  • 1 db áztatott zsemle
  • 1 tojás
  • 1 csomĂł petrezselyem
  • Ă©tolaj
  • Ĺ‘rölt fekete bors, majoránna, sĂł
  • zsemlemorzsa

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  2. 2 evőkanál olajon a petzselymet és gombát addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
  3. Az így előkészített gombát összedolgozzuk az áztatott zsemlével.
  4. Hozzáadunk 1 db egész tojást, majd sóval, borssal és majorannával ízesítjük.
  5. Alaposan csomómentesre összekeverjük és pogácsákat készítünk belőle.
  6. Forró olajban kisütjük. Egy vagy többféle gombából is készíthető.
  7. Kennyérrel, zöldségkörettel, rizzsel, főtt krumplival vagy burgonyapürével egyaránt tálalható.

Jó étvágyat kívánunk!

 354