Könnyen elkészíthető és finom levesek készíthetők gombából. Egy kis húsleveskocka segítségével gombás erőlevest is készíthetünk. Lássuk, hogy mi kell hozzá.
Hozzávalók: (4 személyre):
- 20 dkg gomba (szegfű gomba és csiperke gomba is megfelel)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 sárgarépa
- 1 teáskanálnyi só, őrölt fekete bors
- 1 csomó petrezselyem.
Elkészítési idő: 40 perc (előkészítéssel együtt)
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyra szeleteljük. A sárgarépát felkockázzuk.
- A hagymát felaprítjuk és kissé megpároljuk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a sárgarépát.
- A gombát, a sárgarépával és a hagymával 1,2 liter vízben megfőzzük, beletesszük a húsleveskockát, és megfűszerezzük.Sózzuk, borsozzuk.
- Csészékbe tálaljuk, és fogyasztáskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánunk!