Könnyen elkészíthető és finom levesek készíthetők gombából. Egy kis húsleveskocka segítségével gombás erőlevest is készíthetünk. Lássuk, hogy mi kell hozzá.

Hozzávalók: (4 személyre):

  • 20 dkg gomba (szegfű gomba és csiperke gomba is megfelel)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 sárgarépa
  • 1 teáskanálnyi só, őrölt fekete bors
  • 1 csomó petrezselyem.

Elkészítési idő: 40 perc (előkészítéssel együtt)

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyra szeleteljük. A sárgarépát felkockázzuk.
  2. A hagymát felaprítjuk és kissé megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a sárgarépát.
  4. A gombát, a sárgarépával és a hagymával 1,2 liter vízben megfőzzük, beletesszük a húsleveskockát, és megfűszerezzük.Sózzuk, borsozzuk.
  5. Csészékbe tálaljuk, és fogyasztáskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.


Jó étvágyat kívánunk!

Loading