Gombás erőleveles

      Gombás erőleves

      Könnyen elkészíthető és finom levesek készíthetők gombából. Egy kis húsleveskocka segítségével gombás erőlevest is készíthetünk. Lássuk, hogy mi kell hozzá.

      Hozzávalók: (4 személyre):

      • 20 dkg gomba (szegfű gomba és csiperke gomba is megfelel)
      • 1 fej vöröshagyma
      • 1 húsleveskocka
      • 1 sárgarépa
      • 1 teáskanálnyi só, őrölt fekete bors
      • 1 csomó petrezselyem.

      Elkészítési idő: 40 perc (előkészítéssel együtt)

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyra szeleteljük. A sárgarépát felkockázzuk.
      2. A hagymát felaprítjuk és kissé megpároljuk.
      3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a sárgarépát.
      4. A gombát, a sárgarépával és a hagymával 1,2 liter vízben megfőzzük, beletesszük a húsleveskockát, és megfűszerezzük.Sózzuk, borsozzuk.
      5. Csészékbe tálaljuk, és fogyasztáskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.


      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank