
Különleges és nagyon egyedi ízvilágú főfogás lehet a narancsos-gombás csirke. A felhasznált fűszerek és hozzávalók egzotikus ízt kölcsönöznek ennek finom ételnek. Lássuk a narancsos-gombás csirke receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg csiperke gomba
- 25 dkg rizs
- 2 db narancs
- 1 db húsleveskocka
- 2 dkg finomliszt
- 2 dl tejföl
- citromlé
- néhány szem szegfűbors
- 1 kávékanálnyi őrölt gyömbér
- 4 db csirkecomb
- só
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- Egy római tálat vízbe áztatunk.
- A gombát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A rizst többször átmossuk, megtisztítjuk.
- A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre bonjuk és gerezdeket kettévágjuk.
- A leveskockát fél liter vízben feloldjuk és beletesszük a felkockázott gombát, majd feltesszük főni.
- Amikor a gomba megpuhult a lisztet a tejföllel simára keverjük és gombás húslevest behabarjuk vele.
- Citromlével, szegfűborssal, gyömbérrel ízesítjük és a narancsot belekeverjük.
- A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk és a római tál aljára tesszük, majd ráöntjük a gombamártást.
- Beleszórjuk a rizst.
- A római tálat hideg sütőbe tesszük és 170 °C-on 60-70 percig sütjük, amíg a hús megpuhul.
Jó étvágyat kívánunk!