Narancsos-gombás csirke

Különleges és nagyon egyedi ízvilágú főfogás lehet a narancsos-gombás csirke. A felhasznált fűszerek és hozzávalók egzotikus ízt kölcsönöznek ennek finom ételnek. Lássuk a narancsos-gombás csirke receptjét.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csiperke gomba
  • 25 dkg rizs
  • 2 db narancs
  • 1 db hĂşsleveskocka
  • 2 dkg finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • citromlĂ©
  • nĂ©hány szem szegfűbors
  • 1 kávĂ©kanálnyi Ĺ‘rölt gyömbĂ©r
  • 4 db csirkecomb
  • sĂł

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Egy római tálat vízbe áztatunk.
  2. A gombát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A rizst többször átmossuk, megtisztítjuk.
  3. A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre bonjuk és gerezdeket kettévágjuk.
  4. A leveskockát fél liter vízben feloldjuk és beletesszük a felkockázott gombát, majd feltesszük főni.
  5. Amikor a gomba megpuhult a lisztet a tejföllel simára keverjük és gombás húslevest behabarjuk vele.
  6. Citromlével, szegfűborssal, gyömbérrel ízesítjük és a narancsot belekeverjük.
  7. A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk és a római tál aljára tesszük, majd ráöntjük a gombamártást.
  8. BeleszĂłrjuk a rizst.
  9. A római tálat hideg sütőbe tesszük és 170 °C-on 60-70 percig sütjük, amíg a hús megpuhul.

Jó étvágyat kívánunk!

 213