Narancsos-gombás csirke

      Narancsos-gombás csirke

      Különleges és nagyon egyedi ízvilágú főfogás lehet a narancsos-gombás csirke. A felhasznált fűszerek és hozzávalók egzotikus ízt kölcsönöznek ennek finom ételnek. Lássuk a narancsos-gombás csirke receptjét.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 30 dkg csiperke gomba
      • 25 dkg rizs
      • 2 db narancs
      • 1 db húsleveskocka
      • 2 dkg finomliszt
      • 2 dl tejföl
      • citromlé
      • néhány szem szegfűbors
      • 1 kávékanálnyi őrölt gyömbér
      • 4 db csirkecomb

      Elkészítési idő: 90 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Egy római tálat vízbe áztatunk.
      2. A gombát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A rizst többször átmossuk, megtisztítjuk.
      3. A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre bonjuk és gerezdeket kettévágjuk.
      4. A leveskockát fél liter vízben feloldjuk és beletesszük a felkockázott gombát, majd feltesszük főni.
      5. Amikor a gomba megpuhult a lisztet a tejföllel simára keverjük és gombás húslevest behabarjuk vele.
      6. Citromlével, szegfűborssal, gyömbérrel ízesítjük és a narancsot belekeverjük.
      7. A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk és a római tál aljára tesszük, majd ráöntjük a gombamártást.
      8. Beleszórjuk a rizst.
      9. A római tálat hideg sütőbe tesszük és 170 °C-on 60-70 percig sütjük, amíg a hús megpuhul.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank