Számtalan variációban készíthető a mexikói quesadilla. Megtölthetjük zöldségekkel, hússal, de csokoládé töltelékes is létezik. A mai napon egy gombás-spenótos-sonkás változatot készítünk el. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:
- 8 db kukorica tortilla lap
- 20 dkg gomba (apróra vágva)
- 20 dkg spenót
- 20 dkg fekete erdei sonka
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db kaliforniai paprika (felkarikázva)
- 2 nagy paradicsom (kisebb szeletekre vágra)
- 1 marék snidling
- napraforgó étolaj
- só, bors
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Egy nagy serpenyőben, ami nagyobb átmérőjű, mint a tortilla lap (mert később, ebben csinálom az egészet), megpirítom a gombát, a sonkát és megfonnyasztom a spenótot és a zöldpaprikát és kaliforniai paprikát.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot és belenyomjuk a fokhagymát.
- Fogok egy tortilla lapot és meghintem sajttal. Erre ráteszem az 1. pontban elkészített tölteléket és még egy sajtréteget teszek rá.
- Kevés napraforgó étolajat szétkenek a serpenyőben egyenletesen, majd ráemelem az egyik tortillát. Két percnél több nem kell neki, hogy megpiruljon, ha megpirult, akkor megfordítom.
- A fordítás nagyon egyszerű. Felülről belehelyezek egy tányért. Ha nem sok hely van, akkor becsúsztatom a lapát segítségével.
- Minden egyes adag előtt kenek egy kis olajat a serpenyőbe és így készítem el a többi adagot is.
- Ha elkészült, négyfelé vágás után lehet is szervírozni. Ízlés szerint vágott snidlinggel díszítjük.
- Friss tavaszi saláta illik hozzá.
Jóétvágyat kívánunk!