Gemencei töltött gomba
Gemencei töltött gomba egy nagyon kiadĂłs Ă©s fensĂ©ges Ă©tel, amit hasábburgonyával tálalva kĂnálhatunk. Receptje nem tartozik az egyszerű Ă©telek közĂ©, de igazán kĂĽlönleges főétel.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg gomba
- 0,9 dl étolaj
- 8 dkg vöröshagyma
- 5 dkg paradicsompüré
- 5 dkg citrom
- őrölt bors, só
- 1,5 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg sertéshús (sertéscomb)
- 20 dkg párolt rizs
- 2 db tojás
Sült burgonyához
- 30 dkg hasábburgonya
- 50 dkg zsĂr
- 3 dkg sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 65 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A vöröshagymát megtisztĂtjuk Ă©s karikára vágjuk. A sertĂ©shĂşst felkockázzuk, a gombát megtisztĂtjuk. A gombaszárakat levesszĂĽk Ă©s felkockázzuk. A gombakalapokat fĂ©lretesszĂĽk.
- Az étolajban a vöröshagymát üveges pároljuk.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom levét, őrölt borsot és fehérbort. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük.
- Vajon megpároljuk a kockára vágott húst és a gombaszárakat és ezután ledaráljuk.
- Párolt rizst kĂ©szĂtĂĽnk (1 pohár rizs, 2 pohár vĂzben megfĹ‘zĂĽnk).
- A párolt rizsbe beleütünk 2 db tojást, sózzuk és borsozzuk és mindezt alaposan összekeverjük a fenti húsos-gombás masszához.
- A fĂ©lretett gombakalapokat a fenti a fenti töltelĂ©kkel megtöltjĂĽk Ă©s a 3. pontban kĂ©szĂtett fĹ‘zĹ‘lĂ©be helyezve puhára pároljuk.
- KöretkĂ©nt hasábburgonyát kĂ©szĂtĂĽnk (30 dkg hasábokra vágott burgonyát zsĂrban aranysárgára sĂĽtĂĽnk). ĂŤzlĂ©s szerint sĂłzzuk.
- Végezetül a gomba levével meglocsoljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
270