Gemencei töltött gomba

      Gemencei töltött gomba

      Gemencei töltött gomba egy nagyon kiadós és fenséges étel, amit hasábburgonyával tálalva kínálhatunk. Receptje nem tartozik az egyszerű ételek közé, de igazán különleges főétel.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg gomba
      • 0,9 dl étolaj
      • 8 dkg vöröshagyma
      • 5 dkg paradicsompüré
      • 5 dkg citrom
      • őrölt bors, só
      • 1,5 dl fehérbor
      • 5 dkg vaj
      • 10 dkg sertéshús (sertéscomb)
      • 20 dkg párolt rizs
      • 2 db tojás

      Sült burgonyához

      • 30 dkg hasábburgonya
      • 50 dkg zsír
      • 3 dkg só

      Elkészítési idő: 65 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A sertéshúst felkockázzuk, a gombát megtisztítjuk. A gombaszárakat levesszük és felkockázzuk. A gombakalapokat félretesszük.
      2. Az étolajban a vöröshagymát üveges pároljuk.
      3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom levét, őrölt borsot és fehérbort. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük.
      4. Vajon megpároljuk a kockára vágott húst és a gombaszárakat és ezután ledaráljuk.
      5. Párolt rizst készítünk (1 pohár rizs, 2 pohár vízben megfőzünk).
      6. A párolt rizsbe beleütünk 2 db tojást, sózzuk és borsozzuk és mindezt alaposan összekeverjük a fenti húsos-gombás masszához.
      7. A félretett gombakalapokat a fenti a fenti töltelékkel megtöltjük és a 3. pontban készített főzőlébe helyezve puhára pároljuk.
      8. Köretként hasábburgonyát készítünk (30 dkg hasábokra vágott burgonyát zsírban aranysárgára sütünk). Ízlés szerint sózzuk.
      9. Végezetül a gomba levével meglocsoljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank