Gemencei töltött gomba

Gemencei töltött gomba egy nagyon kiadós és fenséges étel, amit hasábburgonyával tálalva kínálhatunk. Receptje nem tartozik az egyszerű ételek közé, de igazán különleges főétel.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg gomba
  • 0,9 dl Ă©tolaj
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg paradicsompĂĽrĂ©
  • 5 dkg citrom
  • Ĺ‘rölt bors, sĂł
  • 1,5 dl fehĂ©rbor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg sertĂ©shĂşs (sertĂ©scomb)
  • 20 dkg párolt rizs
  • 2 db tojás

Sült burgonyához

  • 30 dkg hasábburgonya
  • 50 dkg zsĂ­r
  • 3 dkg sĂł

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A sertéshúst felkockázzuk, a gombát megtisztítjuk. A gombaszárakat levesszük és felkockázzuk. A gombakalapokat félretesszük.
  2. Az étolajban a vöröshagymát üveges pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom levét, őrölt borsot és fehérbort. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük.
  4. Vajon megpároljuk a kockára vágott húst és a gombaszárakat és ezután ledaráljuk.
  5. Párolt rizst készítünk (1 pohár rizs, 2 pohár vízben megfőzünk).
  6. A párolt rizsbe beleütünk 2 db tojást, sózzuk és borsozzuk és mindezt alaposan összekeverjük a fenti húsos-gombás masszához.
  7. A félretett gombakalapokat a fenti a fenti töltelékkel megtöltjük és a 3. pontban készített főzőlébe helyezve puhára pároljuk.
  8. Köretként hasábburgonyát készítünk (30 dkg hasábokra vágott burgonyát zsírban aranysárgára sütünk). Ízlés szerint sózzuk.
  9. Végezetül a gomba levével meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 270