
Ezúttal egy nagyon egyszerű és olcsó ételt, a cseh knédlit készítjük el kicsit gombával „megbolondítva”. Ez gombóc igazán finom a pirított apróra vágott szalonnának, hagymának és a fűszereknek hála. Lássuk is a receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2.5 dl tej
- 8 db zsemle
- 3 dkg margarin
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg zsemlemorzsa
- só és őrölt feketebors
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagyma felét, és üvegesre pároljuk.
- Ezután hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
- A tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk, és az apró kockára vágott zsemlékre öntjük, 30 percig áztatjuk.
- Az olvasztott margarinban a hagyma másik felét megpároljuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ha nem túl forró, a zsemlékre öntjük.
- Ezután hozzáadjuk a gombát, a zsemlemorzsát, és összedolgozzuk.
- Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben 10 percig főzzük.
- Frissen és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!