Cseh knédli gombával

      Cseh knédli gombával

      Ezúttal egy nagyon egyszerű és olcsó ételt, a cseh knédlit készítjük el kicsit gombával „megbolondítva”. Ez gombóc igazán finom a pirított apróra vágott szalonnának, hagymának és a fűszereknek hála. Lássuk is a receptjét!
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 30 dkg gomba
      • 5 dkg füstölt szalonna
      • 10 dkg vöröshagyma
      • 2 db tojás
      • 2.5 dl tej
      • 8 db zsemle
      • 3 dkg margarin
      • 1 csokor petrezselyem
      • 5 dkg zsemlemorzsa
      • só és őrölt feketebors

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1.  Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagyma felét, és üvegesre pároljuk. 
      2. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
      3. A tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk, és az apró kockára vágott zsemlékre öntjük, 30 percig áztatjuk.
      4. Az olvasztott margarinban a hagyma másik felét megpároljuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ha nem túl forró, a zsemlékre öntjük.
      5. Ezután hozzáadjuk a gombát, a zsemlemorzsát, és összedolgozzuk.
      6. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben 10 percig főzzük.
      7. Frissen és melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank