Cseh knédli gombával

EzĂşttal egy nagyon egyszerű Ă©s olcsĂł Ă©telt, a cseh knĂ©dlit kĂ©szĂ­tjĂĽk el kicsit gombával „megbolondĂ­tva”. Ez gombĂłc igazán finom a pirĂ­tott aprĂłra vágott szalonnának, hagymának Ă©s a fűszereknek hála. Lássuk is a receptjĂ©t!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg fĂĽstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 8 db zsemle
  • 3 dkg margarin
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt feketebors

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1.  Az aprĂł kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztĂ­tott, aprĂłra vágott hagyma felĂ©t, Ă©s ĂĽvegesre pároljuk. 
  2. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk, és az apró kockára vágott zsemlékre öntjük, 30 percig áztatjuk.
  4. Az olvasztott margarinban a hagyma másik felét megpároljuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ha nem túl forró, a zsemlékre öntjük.
  5. Ezután hozzáadjuk a gombát, a zsemlemorzsát, és összedolgozzuk.
  6. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben 10 percig főzzük.
  7. Frissen és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 112