Tejfölös-mustáros gombamártás

A sült húsok jó kiegészítője egy finom gombás szósz, ami szaftossá és még ízletessé teszi a húsokat. A tejfölös-mustáros gombamártás egy gyors és nagyon jó bármilyen szárnyas sülthöz, steakekhez vagy sertéshúsokhoz. Nézzük is az elkészítésének módját!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg szeletelt gomba
  • 1 teáskanál sĂł
  • 1 evĹ‘nkanál olĂ­vaolaj
  • 1 evĹ‘kanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehĂ©r bors
  • 2 dl 10%-os tejföl

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A felszeletelt gombát a mustárral együtt a hagymákhoz keverjük, és felöntjük 2 dl vízzel.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kb. 10 percig főzzük.
  4. Végén hozzáadjuk a tejfölt, amit simára keverünk és készre főzünk.
  5. Sültekhez és friss húsokhoz tálalva kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 699