Gombával töltött csirkecomb

A s√ľlt csirkecomb b√°rmilyen fŇĪszerez√©ssel nagyon finom fŇĎ√©tel. Legjobb eredm√©nyt akkor √©r√ľnk el, ha a csirkecomb bŇĎre al√° t√∂ltel√©ket tesz√ľnk. A gomb√°val t√∂lt√∂tt csirkecomb, az egyik legkedveltebb ezek k√∂z√ľl.

Hozz√°val√≥k: (4 fŇĎ r√©sz√©re)

  • 8 db bŇĎr√∂s csirkecomb (als√≥ csirkecomb javasolt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • s√≥ √©s fekete bors
  • 2 szelet keny√©r
  • zsemlemorzsa
  • 1 fej v√∂r√∂shagyma
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 db toj√°s
  • √©tolaj

Elk√©sz√≠t√©si idŇĎ: 90 perc elŇĎk√©sz√≠t√©ssel egy√ľtt

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítése:

  1. A csirkecombokat megmossuk és mindkét oldalukat megsózzuk. Tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra a gombát.
  2. A töltelék kenyérszeleteket áztassuk vízbe.
  3. A finomra v√°gott hagym√°t kev√©s olajon dinsztelj√ľk √ľvegesre, majd adjuk hozz√° a megtiszt√≠tott √©s apr√≥ra kock√°zott gomb√°t.
  4. Adjuk hozz√° z√ļzott fokhagym√°t, s√≥val √©s borssal √≠zes√≠ts√ľk. Addig pir√≠tsuk, am√≠g a gomb√°b√≥l kieresztett folyad√©k teljesen elp√°rolog.
  5. V√°rjuk meg, m√≠g a lepirult gomba teljesen kihŇĪl, majd kanalazzuk √°t egy t√°lba, √ľss√ľk r√° a toj√°st, tegy√ľk bele a v√≠zbe √°ztatott kenyeret is – amibŇĎl nyomkodjuk ki j√≥l a vizet.
  6. Adjunk hozz√° p√°r evŇĎkan√°l zsemlemorzs√°t is, a l√©nyeg, hogy l√°gy, de j√≥l form√°zhat√≥ t√∂ltel√©ket kapjunk.
  7. A j√≥l kikevert massz√°t √≥vatosan t√∂lts√ľk be a combok bŇĎre al√°. Ha marad a t√∂ltel√©kbŇĎl azt hŇĪtŇĎben el tudjuk t√°rolni 1-2 napig √©s gombafas√≠rtk√©nt is felhaszn√°lhat√≥.
  8. A t√∂lt√∂tt csirkecombokat, tegy√ľk be egyenletesen elosztva egy tepsibe. A h√ļsok tetej√©t kev√©s olajjal √∂nt√∂zz√ľk meg, ha szeretn√©nk, 1 deci vizet is lehet al√° √∂nteni. 180 ‚ĄÉ-ra meleg√≠tett s√ľtŇĎben 40-50 perc alatt aranys√°rg√°ra s√ľtj√ľk.
  9. Rizzsel, s√ľlt krumplival vagy p√°rolt z√∂lds√©ggel t√°lalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 335