
A sült csirkecomb bármilyen fűszerezéssel nagyon finom főétel. Legjobb eredményt akkor érünk el, ha a csirkecomb bőre alá tölteléket teszünk. A gombával töltött csirkecomb, az egyik legkedveltebb ezek közül.
Hozzávalók: (4 fő részére)
- 8 db bőrös csirkecomb (alsó csirkecomb javasolt)
- 2 gerezd fokhagyma
- só és fekete bors
- 2 szelet kenyér
- zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 db tojás
- étolaj
Elkészítési idő: 90 perc előkészítéssel együtt
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítése:
- A csirkecombokat megmossuk és mindkét oldalukat megsózzuk. Tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra a gombát.
- A töltelék kenyérszeleteket áztassuk vízbe.
- A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a megtisztított és apróra kockázott gombát.
- Adjuk hozzá zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítsük. Addig pirítsuk, amíg a gombából kieresztett folyadék teljesen elpárolog.
- Várjuk meg, míg a lepirult gomba teljesen kihűl, majd kanalazzuk át egy tálba, üssük rá a tojást, tegyük bele a vízbe áztatott kenyeret is – amiből nyomkodjuk ki jól a vizet.
- Adjunk hozzá pár evőkanál zsemlemorzsát is, a lényeg, hogy lágy, de jól formázható tölteléket kapjunk.
- A jól kikevert masszát óvatosan töltsük be a combok bőre alá. Ha marad a töltelékből azt hűtőben el tudjuk tárolni 1-2 napig és gombafasírtként is felhasználható.
- A töltött csirkecombokat, tegyük be egyenletesen elosztva egy tepsibe. A húsok tetejét kevés olajjal öntözzük meg, ha szeretnénk, 1 deci vizet is lehet alá önteni. 180 ℃-ra melegített sütőben 40-50 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Rizzsel, sült krumplival vagy párolt zöldséggel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!