Tejfölös gombaleves galuskával
Egy hĂşsmentes Ă©s nagyon tartalmas levest szeretnĂ©l kĂ©szĂteni, akkor ajánlom a tejfölös gombaleves kĂ©szĂtĂ©sĂ©t galuskával.
Hozzávalók: (4 főre)
- 50 dkg gomba (csiperke)
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 db karalábé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 dl étolaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- sĂł
- őrölt fekete bors
- 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt (habaráshoz)
- 1 tojás, liszt, só (galuskához)
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s:
- Pucold meg, vágd fel a zöldsĂ©geket. AprĂtsd fel a vöröshagymát, szeleteld fel a gombát Ă©s kockázd fel a karalábĂ©t.
- Az Ă©tolajat hevĂtsd fel, adj hozzá a vöröshagymát Ă©s párold ĂĽvegesre.
- Add a hagymához a zöldségeket és 3-4 perc alatt keverés mellett párold meg.
- SzĂłrd a pirospaprikát a zöldsĂ©gekre, keverd át, Ă©s öntsd fel annyi vĂzzel, hogy ellepje a zöldsĂ©geket.
- Sózd, borsozd, és főzd puhára a zöldségeket.
- Galuska kĂ©szĂtĂ©se: AmĂg fĹ‘, addig kĂ©szĂtsd el a galuska tĂ©sztáját. Ăśsd a tojást egy tálba, habard el, Ă©s adj hozzá annyi lisztet Ă©s egy kevĂ©s sĂłt, amennyit felvesz.
- Ha a zöldségek megpuhultak, szaggasd a galuskát a levesbe, 1-2 perc alatt feljönnek a leves tetejére. Ekkor készen is vagyunk vele.
- Habarás kĂ©szĂtĂ©se: A tejfölt keverd csomĂłmentes az 1 evĹ‘kanál liszttel, Ă©s önts hozzá egy keveset a gombaleves levĂ©bĹ‘l, Ăgy el is kĂ©szĂĽlt a habarás.
- Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, főzd még 1-2 percig, és már kész is a tejfölös gombaleves galuskával!
184