Tejfölös gombaleves galuskával

Egy húsmentes és nagyon tartalmas levest szeretnél készíteni, akkor ajánlom a tejfölös gombaleves készítését galuskával.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 50 dkg gomba (csiperke)
  • 2 db sárgarĂ©pa
  • 1 db fehĂ©rrĂ©pa
  • 1/2 db karalábĂ©
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 0,5 dl Ă©tolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1,5 dl tejföl, 1 evĹ‘kanál liszt (habaráshoz)
  • 1 tojás, liszt, sĂł (galuskához)

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés:

  1. Pucold meg, vágd fel a zöldségeket. Aprítsd fel a vöröshagymát, szeleteld fel a gombát és kockázd fel a karalábét.
  2. Az étolajat hevítsd fel, adj hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre.
  3. Add a hagymához a zöldségeket és 3-4 perc alatt keverés mellett párold meg.
  4. Szórd a pirospaprikát a zöldségekre, keverd át, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.
  5. Sózd, borsozd, és főzd puhára a zöldségeket.
  6. Galuska készítése: Amíg fő, addig készítsd el a galuska tésztáját. Üsd a tojást egy tálba, habard el, és adj hozzá annyi lisztet és egy kevés sót, amennyit felvesz.
  7. Ha a zöldségek megpuhultak, szaggasd a galuskát a levesbe, 1-2 perc alatt feljönnek a leves tetejére. Ekkor készen is vagyunk vele.
  8. Habarás készítése: A tejfölt keverd csomómentes az 1 evőkanál liszttel, és önts hozzá egy keveset a gombaleves levéből, így el is készült a habarás.
  9. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, főzd még 1-2 percig, és már kész is a tejfölös gombaleves galuskával!

 184