Tejfölös gombaleves galuskával

      Tejfölös gombaleves galuskával

      Egy húsmentes és nagyon tartalmas levest szeretnél készíteni, akkor ajánlom a tejfölös gombaleves készítését galuskával.

      Hozzávalók: (4 főre)

      • 50 dkg gomba (csiperke)
      • 2 db sárgarépa
      • 1 db fehérrépa
      • 1/2 db karalábé
      • 1 kisebb fej vöröshagyma
      • 0,5 dl étolaj
      • 2 teáskanál pirospaprika
      • őrölt fekete bors
      • 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt (habaráshoz)
      • 1 tojás, liszt, só (galuskához)

      Elkészítési idő:40 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés:

      1. Pucold meg, vágd fel a zöldségeket. Aprítsd fel a vöröshagymát, szeleteld fel a gombát és kockázd fel a karalábét.
      2. Az étolajat hevítsd fel, adj hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre.
      3. Add a hagymához a zöldségeket és 3-4 perc alatt keverés mellett párold meg.
      4. Szórd a pirospaprikát a zöldségekre, keverd át, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.
      5. Sózd, borsozd, és főzd puhára a zöldségeket.
      6. Galuska készítése: Amíg fő, addig készítsd el a galuska tésztáját. Üsd a tojást egy tálba, habard el, és adj hozzá annyi lisztet és egy kevés sót, amennyit felvesz.
      7. Ha a zöldségek megpuhultak, szaggasd a galuskát a levesbe, 1-2 perc alatt feljönnek a leves tetejére. Ekkor készen is vagyunk vele.
      8. Habarás készítése: A tejfölt keverd csomómentes az 1 evőkanál liszttel, és önts hozzá egy keveset a gombaleves levéből, így el is készült a habarás.
      9. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, főzd még 1-2 percig, és már kész is a tejfölös gombaleves galuskával!

      Loading

      blank