Egy húsmentes és nagyon tartalmas levest szeretnél készíteni, akkor ajánlom a tejfölös gombaleves készítését galuskával.
Hozzávalók: (4 főre)
- 50 dkg gomba (csiperke)
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 db karalábé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 dl étolaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt (habaráshoz)
- 1 tojás, liszt, só (galuskához)
Elkészítési idő:40 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés:
- Pucold meg, vágd fel a zöldségeket. Aprítsd fel a vöröshagymát, szeleteld fel a gombát és kockázd fel a karalábét.
- Az étolajat hevítsd fel, adj hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre.
- Add a hagymához a zöldségeket és 3-4 perc alatt keverés mellett párold meg.
- Szórd a pirospaprikát a zöldségekre, keverd át, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.
- Sózd, borsozd, és főzd puhára a zöldségeket.
- Galuska készítése: Amíg fő, addig készítsd el a galuska tésztáját. Üsd a tojást egy tálba, habard el, és adj hozzá annyi lisztet és egy kevés sót, amennyit felvesz.
- Ha a zöldségek megpuhultak, szaggasd a galuskát a levesbe, 1-2 perc alatt feljönnek a leves tetejére. Ekkor készen is vagyunk vele.
- Habarás készítése: A tejfölt keverd csomómentes az 1 evőkanál liszttel, és önts hozzá egy keveset a gombaleves levéből, így el is készült a habarás.
- Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, főzd még 1-2 percig, és már kész is a tejfölös gombaleves galuskával!