Gombás-uborkás csirkeragu
EzĂşttal egy nagyon finom csirkeragut kĂ©szĂtĂĽnk el tejszĂnes Ă©s fokhagymás csirkealap, csemegeuborka, mustár Ă©s tejszĂn felhasználásával. Az Ăzletes gombás csirkeragu, burgonyapĂĽrĂ©vel körĂtjĂĽk.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 db csirkemell
- 1 tasak Knorr TejszĂnes fokhagymás csirke alap
- 10 dkg csiperkegomba
- 10 dkg csemegeuborka
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejszĂn
- 1 dl vĂz
- só és őrölt bors
- mustár ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- FelhevĂtett olajon megpirĂtjuk a csĂkokra vágott csirkemellet, enyhĂ©n sĂłzzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a megtisztĂtott Ă©s szeletelt gombát Ă©s a csĂkokra vágott csemege uborkát.
- Mustárral ĂzesĂtjĂĽk, majd hozzáöntjĂĽk a tejszĂnnel Ă©s vĂzzel elkevert tejszĂnes fokhagymás csirkealapot. Felforraljuk, majd 3 percig fĹ‘zzĂĽk.
- Tálaláskor a gombás-uborkás csirkeragut finomra vágott petrezselyemzölddel mghintjük.
- BurgonyapĂĽrĂ©vel kĂnáljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
47