Erdélyi gombaleves csipetkével

      Erdélyi gombaleves csipetkével recept

      Finom gombás húsos levesekben bővelkedik az erdélyi konyha. Mai fogásként az erdélyi gombaleves receptjét készítjük el házi csipetkével.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperkegomba
      • 25 dkg lángolt kolbász
      • 10 dkg füstölt szalonna
      • 1 fej nagy vöröshagyma
      • 2 dl tejföl
      • 2 evőkanál liszt
      • 3 evőkanál pirospaprika
      • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
      • 1 csokor petrezselyem
      • ételízesítő, őrült feketebors, só ízlés szerint

      Csipetkéhez:

      • 15 dkg liszt
      • 1 db tojás

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A kockázott szalonnát fazékban lesütöm, majd mehet bele a kockázott hagyma, szeletelt gomba.
      2. A zsíron átforgatva puhára párolom, tűzről levéve pirospaprikával, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel, pici sóval ízesítem.
      3. Csipetkéhez összedolgozom a lisztet, tojást, sót, így kapva keményebb tésztát.
      4. Felengedem 1,5 liter vízzel, hozzáadom a karikázott kolbászt, pár perccel később a csipetkét is beleszaggatom.
      5. 10 perc főzés után lisztes, kevés vízzel kevert tejföllel habarom, így 2 perc múlva készen is van.
      6. Vágott petrezsleyemmel szórva tálalom. Melegen tálalva fogyasztjuk.

      Jó étvágyatkívánunk!

      Loading

      blank