Egyszerű töltött rántott gomba recept

Egy nagyon finom juhtúrós és sajtkrémes rántott gombás receptet próbáltunk ki, ami nagyon egyszerűen elkészíthető akár sütőben, akár olajban kisütve. Lássuk is hogyan készül?

Hozzávalók: (3 személyre)

  • 6-8 db nagyobb csiperkegomba
  • 20 dkg juhtĂşrĂł
  • 1 db tömlĹ‘s sajtkrĂ©m
  • kevĂ©s sĂł
  • 1 kávĂ©skanálnyi aprĂłra vágott metĂ©lĹ‘hagyma
  • 10 dkg szalonna
  • reszelt parmezán sajt

A panĂ­rhoz:

  • 4 db tojás
  • 5 evĹ‘kanál zsemlemorzsa
  • 4 evĹ‘kanál liszt
  • sĂł

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük.
  2. A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját.
  3. A juhtĂşrĂłt elkeverjĂĽk a sajtkrĂ©mmel, borssal, reszelt parmezánnal Ă©s a metĂ©lĹ‘hagymával. 
  4. Hozzákeverjük a megpirított bacont és megtöltjük a gombafejeket. Ízlés szerint sózhatjuk.
  5. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, zsemlemorzsát. A tojásokat enyhén felverjük, ízlés szerint sózzuk. 
  6. A megtöltött gombákat lisztbe forgatjuk, majd a tojásba végül a zsemlemorzsába.
  7. Egy jénai tálba rakjuk, a tetejüket egy kevés olajjal megpermetezzük és 200-220 °C előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  8. Forró olajban is kisüthetjük. Zöldség- és/vagy rizskörettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 409