Egyszerű töltött rántott gomba recept
Egy nagyon finom juhtĂşrĂłs Ă©s sajtkrĂ©mes rántott gombás receptet prĂłbáltunk ki, ami nagyon egyszerűen elkĂ©szĂthetĹ‘ akár sĂĽtĹ‘ben, akár olajban kisĂĽtve. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl?
Hozzávalók: (3 személyre)
- 6-8 db nagyobb csiperkegomba
- 20 dkg juhtĂşrĂł
- 1 db tömlős sajtkrém
- kevés só
- 1 kávéskanálnyi apróra vágott metélőhagyma
- 10 dkg szalonna
- reszelt parmezán sajt
A panĂrhoz:
- 4 db tojás
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál liszt
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük.
- A bacont aprĂł kockára vágjuk Ă©s egy serpenyĹ‘ben kiolvasztjuk a zsĂrját.
- A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémmel, borssal, reszelt parmezánnal és a metélőhagymával.
- HozzákeverjĂĽk a megpirĂtott bacont Ă©s megtöltjĂĽk a gombafejeket. ĂŤzlĂ©s szerint sĂłzhatjuk.
- A panĂrozáshoz elĹ‘kĂ©szĂtjĂĽk a lisztet, zsemlemorzsát. A tojásokat enyhĂ©n felverjĂĽk, ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk.Â
- A megtöltött gombákat lisztbe forgatjuk, majd a tojásba végül a zsemlemorzsába.
- Egy jĂ©nai tálba rakjuk, a tetejĂĽket egy kevĂ©s olajjal megpermetezzĂĽk Ă©s 200-220 °C elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben 25-30 perc alatt megsĂĽtjĂĽk.
- Forró olajban is kisüthetjük. Zöldség- és/vagy rizskörettel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
130