A gombapaprikás receptjének sokféle változata ismert, egyik legegyszerűbb módja az elkészítésének ha tésztával rakottas módon készítjük el.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 1 teáskanál édes-nemes paprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 50 dkg csiperke gomba
- só, bors
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 40 dkg szarvacska tészta
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A megtisztított vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzhelyről majd meghintjük a fűszerpaprikával, és visszatéve a tűzhelyre hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a megtisztított és szeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Majd fedő alatt megpároljuk. Szükség esetén, ha kevés vízzel pótoljuk.
- Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, adunk hozzá egy keveset a gombaragu levéből, majd behabarjuk vele a gombapaprikást.
- Eközben a szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük. Egy jénaiba öntjük a kifőzött és lecsepegtetett tésztát, ráöntjük a gombapaprikást, alaposan elkeverjük majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
- 180 °C-os sütőben közepes lángon elkészítjük a rakott paprikásunkat.
- Melegen kevés fűszerpaprikával megszórt tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!