Rakott gombapaprikás recept

A gombapaprikás receptjének sokféle változata ismert, egyik legegyszerűbb módja az elkészítésének ha tésztával rakottas módon készítjük el.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 fej vöröshagyma
  • Ă©tolaj
  • 1 teáskanál Ă©des-nemes paprika
  • 1 evĹ‘kanál sűrĂ­tett paradicsom
  • 50 dkg csiperke gomba
  • sĂł, bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál liszt
  • 40 dkg szarvacska tĂ©szta
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A megtisztított vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzhelyről majd meghintjük a fűszerpaprikával, és visszatéve a tűzhelyre hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és szeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Majd fedő alatt megpároljuk. Szükség esetén, ha kevés vízzel pótoljuk.
  3. Közben a tejfölt csomĂłmentesre keverjĂĽk a liszttel, adunk hozzá egy keveset a gombaragu levĂ©bĹ‘l, majd behabarjuk vele a gombapaprikást.
  4. Eközben a szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük. Egy jénaiba öntjük a kifőzött és lecsepegtetett tésztát, ráöntjük a gombapaprikást, alaposan elkeverjük majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
  5. 180 °C-os sütőben közepes lángon elkészítjük a rakott paprikásunkat.
  6. Melegen kevés fűszerpaprikával megszórt tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 353