Rakott gombapaprikás recept

      Rakott gombapaprikás recept

      A gombapaprikás receptjének sokféle változata ismert, egyik legegyszerűbb módja az elkészítésének ha tésztával rakottas módon készítjük el.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 fej vöröshagyma
      • étolaj
      • 1 teáskanál édes-nemes paprika
      • 1 evőkanál sűrített paradicsom
      • 50 dkg csiperke gomba
      • só, bors
      • 2 dl tejföl
      • 1 evőkanál liszt
      • 40 dkg szarvacska tészta
      • 20 dkg reszelt trappista sajt

      Elkészítési idő: 65 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A megtisztított vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzhelyről majd meghintjük a fűszerpaprikával, és visszatéve a tűzhelyre hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Jól elkeverjük.
      2. Hozzáadjuk a megtisztított és szeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Majd fedő alatt megpároljuk. Szükség esetén, ha kevés vízzel pótoljuk.
      3. Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, adunk hozzá egy keveset a gombaragu levéből, majd behabarjuk vele a gombapaprikást.
      4. Eközben a szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük. Egy jénaiba öntjük a kifőzött és lecsepegtetett tésztát, ráöntjük a gombapaprikást, alaposan elkeverjük majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
      5. 180 °C-os sütőben közepes lángon elkészítjük a rakott paprikásunkat.
      6. Melegen kevés fűszerpaprikával megszórt tejföllel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank