Rakott gombapaprikás recept
A gombapaprikás receptjĂ©nek sokfĂ©le változata ismert, egyik legegyszerűbb mĂłdja az elkĂ©szĂtĂ©sĂ©nek ha tĂ©sztával rakottas mĂłdon kĂ©szĂtjĂĽk el.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 fej vöröshagyma
- Ă©tolaj
- 1 teáskanál édes-nemes paprika
- 1 evĹ‘kanál sűrĂtett paradicsom
- 50 dkg csiperke gomba
- sĂł, bors
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 40 dkg szarvacska tészta
- 20 dkg reszelt trappista sajt
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 65 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A megtisztĂtott vöröshagymát egy kevĂ©s olajon megdinszteljĂĽk. LehĂşzzuk a tűzhelyrĹ‘l majd meghintjĂĽk a fűszerpaprikával, Ă©s visszatĂ©ve a tűzhelyre hozzáadjuk a sűrĂtett paradicsomot is. JĂłl elkeverjĂĽk.
- Hozzáadjuk a megtisztĂtott Ă©s szeletelt gombát, megsĂłzzuk, megborsozzuk ĂzlĂ©s szerint. Majd fedĹ‘ alatt megpároljuk. SzĂĽksĂ©g esetĂ©n, ha kevĂ©s vĂzzel pĂłtoljuk.
- Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, adunk hozzá egy keveset a gombaragu levéből, majd behabarjuk vele a gombapaprikást.
- Eközben a szarvacska tĂ©sztát sĂłs vĂzben kifĹ‘zzĂĽk. Egy jĂ©naiba öntjĂĽk a kifĹ‘zött Ă©s lecsepegtetett tĂ©sztát, ráöntjĂĽk a gombapaprikást, alaposan elkeverjĂĽk majd megszĂłrjuk a tetejĂ©t reszelt sajttal.
- 180 °C-os sĂĽtĹ‘ben közepes lángon elkĂ©szĂtjĂĽk a rakott paprikásunkat.
- Melegen kevés fűszerpaprikával megszórt tejföllel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
386