Görög gomba

A görög konyha egyik finom vegán ételét próbáljuk ki. A görög gomba recept könnyen elkészíthető és finom saláta. Lássuk miképp készül.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl fehĂ©rbor
  • 3 dkg paradicsompĂĽrĂ©
  • 5 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • sĂł, Ĺ‘rölt bors
  • Ĺ‘rölt rozmaring, kakukkfű

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A gombafejeket 4 részre vágjuk.
  2. Az étolajban fedő alatt üvegesre pároljuk a karikára vágott vöröshagymát.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, 1 db citrom levét, ízlés szerint borsot, sót és a fűszereket.
  4. Lefedve lassú tűznél 20 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a felvágott gombát. Továbbfőzzük és rövid lére pároljuk.
  6. Párolt petrezselymes rizzsel tároljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 498