Görög gomba
A görög konyha egyik finom vegán Ă©telĂ©t prĂłbáljuk ki. A görög gomba recept könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©s finom saláta. Lássuk mikĂ©pp kĂ©szĂĽl.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db citrom
- 2 dl fehérbor
- 3 dkg paradicsompüré
- 5 evőkanál étolaj
- só, őrölt bors
- őrölt rozmaring, kakukkfű
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A vöröshagymát aprĂłra vágjuk. A gombát megtisztĂtjuk Ă©s felaprĂtjuk. A gombafejeket 4 rĂ©szre vágjuk.
- Az étolajban fedő alatt üvegesre pároljuk a karikára vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a paradicsompĂĽrĂ©t, 1 db citrom levĂ©t, ĂzlĂ©s szerint borsot, sĂłt Ă©s a fűszereket.
- Lefedve lassú tűznél 20 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a felvágott gombát. Továbbfőzzük és rövid lére pároljuk.
- Párolt petrezselymes rizzsel tároljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
498