Szilveszteri recept: lencsekrémes portobello

Nagyon finom a szilveszter tál vendégváráshoz, a hagyományostól eltérően egy töltött portobello gomba recept. A megsütött lencsés-tojásos-mustáros krémmel töltjük meg. Ételünket snidlinggel, koktélparadicsommal díszítjük. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 10 dkg lencse (beáztatva) 
  • 8 db kemĂ©nyre fĹ‘tt tojás 
  • 2 pĂşpozott evĹ‘kanál mustár 
  • 4 evĹ‘kanál majonĂ©z 
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors 
  • 12 db portobello gomba
  • koktĂ©lparadicsom, snidling, pĂłrĂ©hagyma a dĂ­szĂ­tĂ©shez 

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A lencsét puhára főzzük. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük a megpucolt tojásokkal, a mustárral és a majonézzel. Krémesre törjük, sózzuk, borsozzuk. 
  2. A portobello gombákat megtisztítjuk, a tönköt eltávolítjuk és belső felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  3. Sütés után a felesleges folyadékot papírtörlővel kitöröljük a gombákból.
  4. A langyos gombákba töltjük az 1.pontban készített mustáros tojáskrémet.
  5. A megmosott, felszeletelt koktélparadicsommal, aprított snidlinggel és póréhagymával díszítjük.  

Jó étvágyat kívánunk!

 232