
Nagyon finom a szilveszter tál vendégváráshoz, a hagyományostól eltérÅ‘en egy töltött portobello gomba recept. A megsütött lencsés-tojásos-mustáros krémmel töltjük meg. Ételünket snidlinggel, koktélparadicsommal dÃszÃtjük. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók (4 személyre):
- 10 dkg lencse (beáztatva)Â
- 8 db keményre fÅ‘tt tojásÂ
- 2 púpozott evÅ‘kanál mustárÂ
- 4 evÅ‘kanál majonézÂ
- só, Å‘rölt fekete borsÂ
- 12 db portobello gomba
- koktélparadicsom, snidling, póréhagyma a dÃszÃtéshezÂ
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkészÃtés menete:
- A lencsét puhára fÅ‘zzük. Amikor kihűlt, késes aprÃtóba tesszük a megpucolt tojásokkal, a mustárral és a majonézzel. Krémesre törjük, sózzuk, borsozzuk.Â
- A portobello gombákat megtisztÃtjuk, a tönköt eltávolÃtjuk és belsÅ‘ felükkel lefelé sütÅ‘papÃrral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- Sütés után a felesleges folyadékot papÃrtörlÅ‘vel kitöröljük a gombákból.
- A langyos gombákba töltjük az 1.pontban készÃtett mustáros tojáskrémet.
- A megmosott, felszeletelt koktélparadicsommal, aprÃtott snidlinggel és póréhagymával dÃszÃtjük. Â
Jó étvágyat kÃvánunk!