Szilveszteri recept: lencsekrémes portobello

      Szilveszteri lencsekrémes portobello recept

      Nagyon finom a szilveszter tál vendégváráshoz, a hagyományostól eltérően egy töltött portobello gomba recept. A megsütött lencsés-tojásos-mustáros krémmel töltjük meg. Ételünket snidlinggel, koktélparadicsommal díszítjük. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók (4 személyre):

      • 10 dkg lencse (beáztatva)Â
      • 8 db keményre fÅ‘tt tojásÂ
      • 2 púpozott evÅ‘kanál mustárÂ
      • 4 evÅ‘kanál majonézÂ
      • só, Å‘rölt fekete borsÂ
      • 12 db portobello gomba
      • koktélparadicsom, snidling, póréhagyma a díszítéshezÂ

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A lencsét puhára fÅ‘zzük. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük a megpucolt tojásokkal, a mustárral és a majonézzel. Krémesre törjük, sózzuk, borsozzuk.Â
      2. A portobello gombákat megtisztítjuk, a tönköt eltávolítjuk és belső felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
      3. Sütés után a felesleges folyadékot papírtörlővel kitöröljük a gombákból.
      4. A langyos gombákba töltjük az 1.pontban készített mustáros tojáskrémet.
      5. A megmosott, felszeletelt koktélparadicsommal, aprított snidlinggel és póréhagymával díszítjük. Â

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank