Fokhagymás gombasaláta

Nagyon széles körben felhasználhatók a gombák saláta készítéséhez. Nagyon egyszerűen elkészíthető gombás saláta, a fokhagymás gombasaláta. Lássuk, hogy készül!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperke gomba
  • ecet
  • kristálycukor
  • 1 teáskanálnyi sĂł
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • salátalevĂ©l, paradicsom a tálaláshoz

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. Az apróra vágott gombát vízben megfőzzük, leszűrjük és főzőlevet félretesszük.
  3. A főzőléhez ecetet, cukrot és 1 teáskanálnyi sót adunk, majd belereszeljük a fokhagymát.
  4. A gombára étolajat öntünk, alaposan elkeverjük és 1 órán át a hűtőszekrényben állni hagyjuk.
  5. Tálaláskor a salátaleveleket helyezünk a tányérra, erre helyezzük a gombás salátát.
  6. Szeletelt paradicsommal és vágott petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 221