Nagyon széles körben felhasználhatók a gombák saláta készítéséhez. Nagyon egyszerűen elkészíthető gombás saláta, a fokhagymás gombasaláta. Lássuk, hogy készül!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperke gomba
- ecet
- kristálycukor
- 1 teáskanálnyi só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- salátalevél, paradicsom a tálaláshoz
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
- Az apróra vágott gombát vízben megfőzzük, leszűrjük és főzőlevet félretesszük.
- A főzőléhez ecetet, cukrot és 1 teáskanálnyi sót adunk, majd belereszeljük a fokhagymát.
- A gombára étolajat öntünk, alaposan elkeverjük és 1 órán át a hűtőszekrényben állni hagyjuk.
- Tálaláskor a salátaleveleket helyezünk a tányérra, erre helyezzük a gombás salátát.
- Szeletelt paradicsommal és vágott petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!