Fokhagymás gombasaláta

      Fokhagymás gombasaláta

      Nagyon széles körben felhasználhatók a gombák saláta készítéséhez. Nagyon egyszerűen elkészíthető gombás saláta, a fokhagymás gombasaláta. Lássuk, hogy készül!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperke gomba
      • ecet
      • kristálycukor
      • 1 teáskanálnyi só
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 1 evőkanál étolaj
      • salátalevél, paradicsom a tálaláshoz

      Elkészítési idő: 20 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
      2. Az apróra vágott gombát vízben megfőzzük, leszűrjük és főzőlevet félretesszük.
      3. A főzőléhez ecetet, cukrot és 1 teáskanálnyi sót adunk, majd belereszeljük a fokhagymát.
      4. A gombára étolajat öntünk, alaposan elkeverjük és 1 órán át a hűtőszekrényben állni hagyjuk.
      5. Tálaláskor a salátaleveleket helyezünk a tányérra, erre helyezzük a gombás salátát.
      6. Szeletelt paradicsommal és vágott petrezselyemmel díszítjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank