Ezúttal egy lecsós rakott gombát készítünk, mely gombapörkölt alapokra épül és tűzálló tálban készül, finom reszelt sajttal szórva pirosra sütve. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 25 dkg csiperkegomba
- 2 fej hagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 5 db tejes kifli
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Kevés olajon hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a tisztított csiperkegombát.
- Ha már levet eresztett a gomba, hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát és felszeletelt paradicsomot.
- Az így hozzáadott alapanyagokból pörköltet főzünk.
- A kifliket karikákra vágjuk. Egy tűzálló jénai tálat kikenünk kevés vajjal. A kifliket belemártjuk a tejbe (nem áztatjuk, csak belemártjuk), és a tál alját kirakjuk velük.
- Erre az előbbiekben elkészített gombapörköltet rásimítunk, és mindaddig rétegezzük, míg a kifli és pörkölt el nem fogy. Fontos, hogy a tetejére kifli kerüljön. Közben a rétegeket tejföllel meglocsoljuk.
- A rakottas tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!