Rakott gomba lecsĂłsan

Ezúttal egy lecsós rakott gombát készítünk, mely gombapörkölt alapokra épül és tűzálló tálban készül, finom reszelt sajttal szórva pirosra sütve. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 fej hagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 db tejes kifli
  • 2 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Kevés olajon hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a tisztított csiperkegombát.
  2. Ha már levet eresztett a gomba, hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát és felszeletelt paradicsomot.
  3. Az így hozzáadott alapanyagokból pörköltet főzünk.
  4. A kifliket karikákra vágjuk. Egy tűzálló jénai tálat kikenünk kevés vajjal. A kifliket belemártjuk a tejbe (nem áztatjuk, csak belemártjuk), és a tál alját kirakjuk velük.
  5. Erre az előbbiekben elkészített gombapörköltet rásimítunk, és mindaddig rétegezzük, míg a kifli és pörkölt el nem fogy. Fontos, hogy a tetejére kifli kerüljön. Közben a rétegeket tejföllel meglocsoljuk.
  6. A rakottas tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal.
  7. 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 361