Rakott gomba lecsósan

      Rakott gomba lecsósan recept

      Ezúttal egy lecsós rakott gombát készítünk, mely gombapörkölt alapokra épül és tűzálló tálban készül, finom reszelt sajttal szórva pirosra sütve. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 25 dkg csiperkegomba
      • 2 fej hagyma
      • 2 db zöldpaprika
      • 1 db paradicsom
      • 5 db tejes kifli
      • 2 dl tej
      • 1 pohár tejföl
      • 10 dkg reszelt trappista sajt

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Kevés olajon hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a tisztított csiperkegombát.
      2. Ha már levet eresztett a gomba, hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát és felszeletelt paradicsomot.
      3. Az így hozzáadott alapanyagokból pörköltet főzünk.
      4. A kifliket karikákra vágjuk. Egy tűzálló jénai tálat kikenünk kevés vajjal. A kifliket belemártjuk a tejbe (nem áztatjuk, csak belemártjuk), és a tál alját kirakjuk velük.
      5. Erre az előbbiekben elkészített gombapörköltet rásimítunk, és mindaddig rétegezzük, míg a kifli és pörkölt el nem fogy. Fontos, hogy a tetejére kifli kerüljön. Közben a rétegeket tejföllel meglocsoljuk.
      6. A rakottas tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal.
      7. 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank