Zöldborsós-gombás galuska

Ezúttal egy egyszerű galuskát készítünk ebédre, melyet zöldborsós-gombás tejfölös raguval tálalunk. Egy nagyon egyszerű és olcsó gombás étel, ha gyorsan kell egy finom ebédet kell összehoznunk.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 pohár tejföl
  • 2 kanál Ă©tolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 adag galuska
  • 1 ĂĽveg csiperkegomba konzerv
  • fĂ©l kg zöldborsĂł
  • 1 csipet sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Egy fej hagymát, zsiradékon üvegesre párolok. Majd ízlés szerint sózom és borsozom.
  2. Fél kg borsót és egy kis üveg gombakonzervet belekeverek.
  3. Kevés vízzel felöntöm és puhára főzöm.
  4. Ha megfőtt, egy kis pohár tejfellel összeforralom.
  5. Megfőzöm az előkészített galuskát majd belekeverem a raguba.

Jó étvágyat kívánunk!

 59