Patisszonpörkölt laskagombával

      Patisszonpörkölt laskagombával

      Pörkölt alap, patisszon és gomba felhasználásával nagyon finom vetariánus ételt készíthetünk. Egyszerű, könnyű és laktató étel.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kg patisszon (másik neve csillagtök)
      • 2 fej vöröshagyma
      • 2 db zöldpaprika
      • 2 db paradicsom
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 20 dkg laskagomba
      • 5 dkg vaj
      • fél evőkanál pirospaprika
      • 10 dkg szójacsíra

      Elkészítési idő:40 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A patisszont felaprítjuk. Zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
      2. A karikára szeletelt hagymát 5 dkg vajban megpirítjuk.
      3. A pirított hagymára tesszük a patisszont és megszórjuk az apróra vágott fokhagymával.
      4. Sózzuk ízlés szerint, majd rátesszük a fél evőkanál pirospaprikát.
      5. Rátesszük a felszeletelt zöldpaprikát és félpuhára pároljuk
      6. Majd a felszeletelt gombát hozzákeverjük.
      7. Rászórjuk a szójacsírát és végül beletesszük a kis szeletekre felvágott paradicsomot.
      8. Gombás, zöldséges patisszont közepes lángon kevergetés mellet puhára tároljuk.
      9. Spagettivel és főtt burgonyával is tálalhatjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank