Patisszonpörkölt laskagombával

Pörkölt alap, patisszon és gomba felhasználásával nagyon finom vetariánus ételt készíthetünk. Egyszerű, könnyű és laktató étel.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg patisszon (másik neve csillagtök)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg laskagomba
  • 5 dkg vaj
  • sĂł
  • fĂ©l evĹ‘kanál pirospaprika
  • 10 dkg szĂłjacsĂ­ra

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A patisszont felaprítjuk. Zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  2. A karikára szeletelt hagymát 5 dkg vajban megpirítjuk.
  3. A pirított hagymára tesszük a patisszont és megszórjuk az apróra vágott fokhagymával.
  4. Sózzuk ízlés szerint, majd rátesszük a fél evőkanál pirospaprikát.
  5. Rátesszük a felszeletelt zöldpaprikát és félpuhára pároljuk
  6. Majd a felszeletelt gombát hozzákeverjük.
  7. Rászórjuk a szójacsírát és végül beletesszük a kis szeletekre felvágott paradicsomot.
  8. Gombás, zöldséges patisszont közepes lángon kevergetés mellet puhára tároljuk.
  9. Spagettivel és főtt burgonyával is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 317