Pörkölt alap, patisszon és gomba felhasználásával nagyon finom vetariánus ételt készíthetünk. Egyszerű, könnyű és laktató étel.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg patisszon (másik neve csillagtök)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg laskagomba
- 5 dkg vaj
- só
- fél evőkanál pirospaprika
- 10 dkg szójacsíra
Elkészítési idő:40 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A patisszont felaprítjuk. Zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
- A karikára szeletelt hagymát 5 dkg vajban megpirítjuk.
- A pirított hagymára tesszük a patisszont és megszórjuk az apróra vágott fokhagymával.
- Sózzuk ízlés szerint, majd rátesszük a fél evőkanál pirospaprikát.
- Rátesszük a felszeletelt zöldpaprikát és félpuhára pároljuk
- Majd a felszeletelt gombát hozzákeverjük.
- Rászórjuk a szójacsírát és végül beletesszük a kis szeletekre felvágott paradicsomot.
- Gombás, zöldséges patisszont közepes lángon kevergetés mellet puhára tároljuk.
- Spagettivel és főtt burgonyával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!