Gombával, sonkával, sajttal töltött rántott palacsinta

      Gombás, sonkás, sajtos palacsinta

      A vasárnap ebéd készítéséhez szeretnénk egy jó tippet javasolni. Ezúttal egy sonkás-gombás rántott palacsintakészítését mutatjuk be, mely burgonyával tálalva egy nagyon laktató és finom fogás. Laktató étel.

      Hozzávalók: (4 személyre, 12 db palacsintához)

      Palacsintához

      • 35 dkg finomliszt
      • 4 evőkanál étolaj
      • 1,5 dl tej
      • 2 tojás
      • 1,5 dl szóda
      • csipet só

      Töltelékhez

      • 12 szelet gépsonka
      • 12 szelet sajt
      • 50 dkg csiperke gomba
      • Őrölt fekete bors

      Panírhoz

      • 3 evőkanál finomliszt
      • 5 db felvert tojás
      • 25 dkg zsemlemorzsa
      • étolaj (a panírozott palacsinta kisütéséhez)

      Elkészítési idő: 80 perc (előkészítéssel együtt)

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.
      2. A palacsintasütőben vagy a serpenyőben elkészült palacsintákat félretesszük.
      3. A csiperke gombát megmossuk, megtisztítjuk és enyhén sós vízben főzzük kb. 5-6 percig, majd leszűrjük és felszeleteljük.
      4. Minden palacsintára ráteszünk egy szelet gépsonkát, egy szelet sajtot és a szeletelt gombából.
      5. Megborsozzuk a tölteléket és feltekerjük a palacsintát úgy, hogy a két végét behajtjuk (mint pl. a bejglinél)
      6. Gondosan bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével. Figyeljünk arra, hogy a palacsinta ne nyíljon ki.
      7. Bő és forró olajban mindkét oldalát egyszeri forgatással aranybarnára sütjük.
      8. Burgonyapürével tároljuk, de bármilyen körettel finom.

      Forrás: ReceptNeked

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank