Gombával, sonkával, sajttal töltött rántott palacsinta

Gombás, sonkás sajtos palacsinta finomság, ami bármilyen körettel nagyon tálalható. Laktató étel.

Hozzávalók: (4 személyre, 12 db palacsintához)

Palacsint√°hoz

  • 35 dkg finomliszt
  • 4 evŇĎkan√°l √©tolaj
  • 1,5 dl tej
  • 2 toj√°s
  • 1,5 dl sz√≥da
  • csipet s√≥

Töltelékhez

  • 12 szelet g√©psonka
  • 12 szelet sajt
  • 50 dkg csiperke gomba
  • Ňźr√∂lt fekete bors

Panírhoz

  • 3 evŇĎkan√°l finomliszt
  • 5 db felvert toj√°s
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • √©tolaj (a pan√≠rozott palacsinta kis√ľt√©s√©hez)

Elk√©sz√≠t√©si idŇĎ: 80 perc (elŇĎk√©sz√≠t√©ssel egy√ľtt)

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A palacsint√°hoz a hozz√°val√≥kat k√©zi turmix seg√≠ts√©g√©vel csom√≥mentesre keverj√ľk. Ha nagyon foly√©kony, akkor kev√©s liszttel sŇĪrŇĪs√≠tj√ľk, ha pedig sŇĪrŇĪ, abban az esetben sz√≥d√°val h√≠g√≠tjuk.
  2. A palacsintas√ľtŇĎben vagy a serpenyŇĎben elk√©sz√ľlt palacsint√°kat f√©lretessz√ľk.
  3. A csiperke gomb√°t megmossuk, megtiszt√≠tjuk √©s enyh√©n s√≥s v√≠zben fŇĎzz√ľk kb. 5-6 percig, majd leszŇĪrj√ľk √©s felszeletelj√ľk.
  4. Minden palacsint√°ra r√°tesz√ľnk egy szelet g√©psonk√°t, egy szelet sajtot √©s a szeletelt gomb√°b√≥l.
  5. Megborsozzuk a t√∂ltel√©ket √©s feltekerj√ľk a palacsint√°t √ļgy, hogy a k√©t v√©g√©t behajtjuk (mint pl. a bejglin√©l)
  6. Gondosan bepan√≠rozzuk liszt, toj√°s √©s zsemlemorzsa seg√≠ts√©g√©vel. Figyelj√ľnk arra, hogy a palacsinta ne ny√≠ljon ki.
  7. BŇĎ √©s forr√≥ olajban mindk√©t oldal√°t egyszeri forgat√°ssal aranybarn√°ra s√ľtj√ľk.
  8. Burgonyap√ľr√©vel t√°roljuk, de b√°rmilyen k√∂rettel finom.

Forr√°s: ReceptNeked

Jó étvágyat kívánunk!

 346