
A vasárnap ebéd készítéséhez szeretnénk egy jó tippet javasolni. Ezúttal egy sonkás-gombás rántott palacsintakészítését mutatjuk be, mely burgonyával tálalva egy nagyon laktató és finom fogás. Laktató étel.
Hozzávalók: (4 személyre, 12 db palacsintához)
Palacsintához
- 35 dkg finomliszt
- 4 evőkanál étolaj
- 1,5 dl tej
- 2 tojás
- 1,5 dl szóda
- csipet só
Töltelékhez
- 12 szelet gépsonka
- 12 szelet sajt
- 50 dkg csiperke gomba
- Őrölt fekete bors
Panírhoz
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 db felvert tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
- étolaj (a panírozott palacsinta kisütéséhez)
Elkészítési idő: 80 perc (előkészítéssel együtt)
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.
- A palacsintasütőben vagy a serpenyőben elkészült palacsintákat félretesszük.
- A csiperke gombát megmossuk, megtisztítjuk és enyhén sós vízben főzzük kb. 5-6 percig, majd leszűrjük és felszeleteljük.
- Minden palacsintára ráteszünk egy szelet gépsonkát, egy szelet sajtot és a szeletelt gombából.
- Megborsozzuk a tölteléket és feltekerjük a palacsintát úgy, hogy a két végét behajtjuk (mint pl. a bejglinél)
- Gondosan bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével. Figyeljünk arra, hogy a palacsinta ne nyíljon ki.
- Bő és forró olajban mindkét oldalát egyszeri forgatással aranybarnára sütjük.
- Burgonyapürével tároljuk, de bármilyen körettel finom.
Forrás: ReceptNeked
Jó étvágyat kívánunk!