Gombás omlett
Reggelire finom omlett kĂ©szĂthetĹ‘ aprĂłra vágott gomba használatával. A gombás omlett laktatĂł Ă©s könnyen variálhatĂł Ă©s laktatĂł Ă©tel, minĂ©l több hozzávalĂłt teszĂĽnk hozzá, annál táplálĂłbb reggelit kapunk.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 kávéskanál finomliszt
- étolaj a sütéshez
- 5 dkg reszelt félkemény sajt
- só és őrölt fekete bors
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A tojásokat felverjük, sóval, borssal fűszerezzük és lisztet keverünk hozzá.
- A gombát megmossuk és apróra vágjuk és megfőzzük.
- A párolt gombát a főzőlévőből kivesszük a gombát és felvert tojásba tesszük.
- Tepsiben forró étolajban mindkét oldalát kidütjük.
- Tálaláskor reszelt sajttal dĂszĂtjĂĽk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
209